KAJ SE FINO PEČE?

MARIJA MAGDALENIĆ Cifraste kocke iskusne majstorice iz Belice

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Marija Magdalenić iz Belice svestrana je članica tamošnje Udruge žena. Još kao djevojka vjerno je prepisivala recepte od sokačica, kad su se svadbe radile kod kuće. S nama je rado podijelila recept za “cifraste kocke”.

–  Stavite 30 dkg brašna, 20 dkg putra, 2 žlice šećera, limunovu koricu, malo praška za pecivo. To se zamijesi i stavi u pleh za pečenje. Naravno, pleh morate prije namastiti i pobrašniti. Onda se gore namaže tanki sloj pekmeza od šljiva, a potom stave šljive iz kompota, bez koštica i guline.  Na to se stavi smjesa za biskvit od maka, u koju umutite 5 jaja, 20 dkg putra, 15 dkg šećera, koru od naranče, malo ruma, cimeta i praška za pecivo.

Kolač se potom stavi u pećnicu na 170 stupnjeva i peče oko 30 minuta. Kad se ohladi na kolač se stavlja glazura.

– Glazura se radi od 20 dkg šećera u prahu, 3 žlice vruće vode i jedne žlice ruma. Prelijemo je po kolaču i kad se ohladi po njoj se naknadno pošprica rastopljena čokolada, kao dekoracija!

Marija nam je otkrila da ovaj kolač nije previše zahtjevan,  kao primjerice pita od tikve i maka za koju je 2018. godine dobila prvu nagradu na Festivalu međimurskih slastica “Bakini kolači”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije