KAJ SE FINO PEČE?

TEREZIJA HRUSTEK Kako napraviti ukusne i sočne breskvice?

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

U ovotjednoj rubrici “Kaj se fino peče?” Terezija Hrustek iz Dunjkovca otkrila nam je tajnu sočnih i ukusnih breskvica.

Popularni kolač breskvice mnogi znaju kao kolač savršenog izgleda, no suhog okusa. Terezija Hrustek s nama je podijelila recept za breskvice koje se jednostavno tope u ustima. Terezija već godinama radi breskvice po receptu koji je naslijedila od pokojne mame, a svoju je vještinu izbrusila do savršenstva.

– U zdjeli pomiješajte 3 jaja, 30 dkg šećera i 3 dcl ulja. Tome dodate brašno, prema potrebi, u koje ste prethodno stavili pola vrećice praška za pecivo. Sastojke pomiješate u glatku smjesu od koje pravite kuglice, rekla nam je Terezija te otkrila da kuglice moraju biti manje budući da se tijesto digne u pećnici.

Kuglice posložite na papir za pečenje i pečete na 200 stupnjeva sve dok ne poprime žutu boju. Naravno, važno je ostaviti razmak između kuglica.

– Kad su pečene izdubite ih. Izdubljeno tijesto pomiješate s marmeladom od šljiva, nafilate izdubljene polovice i spojite, pojasnila nam je Terezija te napomenula da prilikom dubljenja kuglica treba biti vrlo oprezan jer rado pucaju.

Sljepljene kuglice potom se umaču u mlijeko u koje ste prethodno stavili aromu jagode. Za kraj, kuglice umočite u šećer, a možete ih ukrasiti i lišćem da izgledaju kao prave breskvice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije