KAJ SE FINO PEČE

PODBREST Draga Halić otkrila nam je recept za nagrađivanu kukuruznu zlevanku

Draga Halić iz Podbresta za svoju kukuruznu zlevanku dobila je i nagradu

U toploj sobici zgrade usred Podbresta svakog se tjedna u isto vrijeme okupljaju vrijedne ženice iz Udruge žena “Brest”.

One marljivo rade na predmetima koje će izložiti na sljedećoj prodajnoj izložbi, a u tom radu pričaju, prisjećaju se davnih vremena i uče jedna od druge. Tu i tamo razmjeni se koji recept.

Prilikom našeg posjeta, čuli smo jedan takav zanimljivi recept od članice Udruge, Drage Halić. Radi se o njezinoj nagrađivanoj kukuruznoj zlevanki

Na početku se 

  • dva jaja
  • jedan vanilin šećer
  • jedna šalica od 2 dcl šećera 
  • zamute gusto, kao za biskvit. Smjesa mora biti gotovo bijele boje.

Zatim se doda:

  • pola šalice ulja
  • jedna šalica mlijeka
  • jedna šalica oštrog brašna
  • jedna šalica kukuruznog brašna
  • jedan prašak za pečenje. 
  • Sastojci se mjere u šalicama od 2 dcl. Sve se dobro umiješa i dobije se rijetka smjesa.

Potom se posuda za pečenje premaže domaćom masti i u nju se ulije pola smjese. Na taj dio rasporedi se suhi nadjev (orasi ili mak sa šećerom i vanilin šećerom, po želji) i preko svega se prelije druga polovica smjese.

Završni dodir je završni premaz od kiselog vrhnja, koji mora biti obilat. 

I to se onda stavi peći u pećnicu (zagrijanu na 200-210 stupnjeva). Zlevanka se peče do zlatno-smećkaste nijanse i na kraju se posipa šećerom u prahu.

Zasladite si nedjeljni ručak ovim ukusnim receptom!

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije