recept

MEĐIMURSKI KRUHEKI Popularni raspucanci tope se u ustima, a recept je nevjerojatno jednostavan

Za sve ljubitelje čokolade, imamo recept koji će vas oduševiti! Ovi keksići jednostavni su za pripremu, a rezultat je savršen

Kako se približava Božić, mirisi kolača sve više ispunjavaju domove diljem Međimurja. Među omiljenim blagdanskim slasticama u našem kraju ističu se čokoladni keksići, popularni raspucanci koje u Međimurju zovu i Međimurski kruheki.

Recept je jednostavan za pripremu, a keksić toliko ukusan da će nestati s tanjura brže nego što ste ih ispekli. Ako još niste, isprobajte ovaj recept i unesite toplinu čokolade u svoju blagdansku atmosferu!

Opis pripreme:

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, prstohvatom soli i malo ruma. Čokoladu i maslac rastopite na pari dok ne postanu glatka smjesa, a zatim ih pažljivo dodajte u izmiksana jaja. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, vodeći računa da smjesa ostane glatka i jednolična.

Pripremljenu smjesu pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na četiri sata kako bi se stisnula. Kad se smjesa ohladi, žlicom grabite komade i oblikujte kuglice. Kuglice uvaljajte u šećer u prahu i složite ih na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno razmaka između njih.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 10 minuta. Kad se keksići ohlade, spremni su za uživanje.

Uživajte u ovim slatkim zalogajima i ne zaboravite podijeliti svoj dojam s nama! Pošaljite nam fotografiju svojih keksića, recept ili čak sliku vrsne kuharice koja ih je pripremila. Pišite nam na recepti@emedjimurje.hr i postanite dio naše slatke zajednice!

SASTOJCI:

  • 210 g oštrog brašna
  • 200 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • ½ žličice praška za pecivo
  • malo ruma
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

U SLAST!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije