ZDRAVA POSLASTICA

ZA ZDRAVLJE I UŽITAK Udruga žena Dunjkovec zna da su zeljovi štrukli najzdravija jesenska poslastica

Članice Udruge žena Dunjkovec znaju kako spremiti savršene zeljove štrukle

Zelje je vrlo zdrava namirnica. Iako su ga u prošlosti nazivali hranom za siromašne, zemlje u sebi krije cijeli niz vitamina te minerala, koji nam pak pomažu u mračnim jesenskim i zimskim danima – zato zelje i kiselimo.

Njegova korisna svojstva prepoznali su narodi diljem svijeta koji zelje koriste u puno ukusnih recepata. Jedan takav recept čuvaju i članice Udruge žena Dunjkovec koje su za ovogodišnje natjecanje “Bakini kolači” spremile njihove poznate zeljove štrukle. Da, dobro ste pročitali. Štrukli ne moraju nužno biti punjeni samo sirom – dokle god je punjenje ukusno, bit će ukusni i štrukli.

Članice su nam otkrile i recept, a tajna svega krije se u domaćim sastojcima. Tijesto se priprema poput onog za domaću gibanicu, a nadjev, zelje sa začinima, prije punjenja treba prodinstati.

Sastojci za tijesto:

– 1/2 kg glatkog brašna

– jaje

– ulje

– sol

– voda

Sastojci za nadjev i premaz:

– zelje

– ulje

– sol i papar

– domaće vrhnje

Probali smo zeljove štrukle Udruge žena Dunjkovec, a pokušali smo ih i sami napraviti. Iako su naši, početnički, izgledom daleko zaostajali za onima iz Dunjkovca, svejedno su bili ukusni i zdravi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije