KAJ BUMO JELI

NADA KOVAČIĆ IZ SIVICE U vrtiću je tjestenina hit, donosimo recept za Rižoto od piletine

Iz vrtićke kuhinje Dječjeg vrtića Jelenko u Domašincu svakodnevno se šire zamamni mirisi

Razne finoće mališanima kuha Nada Kovačić iz Sivice koja nam otkriva da u vrtiću ne postoji ništa popularnije i ukusnije od tjestenine.

– Vole je u svim oblicima tako da s tjesteninom nema pogreške. Osim toga vole saft s noklecima i sve ostale saftiće, kolače, a ono što baš i ne vole su brokula, cvjetača, variva, ali pojedu i to. U vrtiću se ujutro pripremaju jaja, namazi, griz, za ručak bude od juhe, mesa, variva do kolača, otkriva nam Nada. Nada je već dugo kuharica, a počela je kao konobarica.

– Kuhala sam doma vjerojatno kao i većina, a onda sam počela raditi u restoranu, najprije kao konobarica, a pomagala sam i u kuhinji. Ondje sam bila deset godina, no radilo se isključivo vikendima pa sam htjela ipak malo drukčije radno vrijeme. Nakon rada u restoranu, otišla sam raditi u dom umirovljenika, no i ondje se isto najviše redilo vikendima, ali sam se naučila kuhati. Svemu me naučila tamošnja kuharica Ružica, govori nam Nada. Ružica je imala povjerenja u mlade kuharice pa im je odmah dala kuhače u ruke.

– Odmah nas je bacila u vatru i sve smo odmah uz njezin nadzor same kuhale. Rekla nam je što sve treba, u kojim količinama i kuhale smo po njezinim uputstvima i tako učile. Išlo nam je dobro, možda bi tu i tamo nešto bilo prerijetko, ali sve se to dalo popraviti, dodaje. Radeći u domu, svladala je i vještinu pečenja kolača koje rado peče na poslu, ali i doma, no priznaje da više voli kremaste nego dizane. Od hrane voli sve, no ima svoje omiljeno jelo.

– Obožavam ribu s krumpirom i to uglavnom morsku. To si čak i često pripremim. Osim toga kad kuham doma, volim eksperimentirati, probati nešto što nije tipično za nas. Najviše volim probati nešto novo i drukčije s kolačima pa recimo kombiniram tri recepta i napravim kolač po svom. Svima je uvijek ukusno, kaže nam ova kuharica koja sve recepte ima u glavi, bilo da kuha za obitelj ili cijeli vrtić, sve zna napamet.

– Prije mi je bio problem kuhati tako velik broj obroka, ali sve se čovjek nauči, sad mi je to sve lako, bez problema, kaže Nada i svojim primjerom dokazuje da kad se nešto radi s ljubavlju, nije teško.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3624

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije