PITA OD ŠLJIVA

FINI RECEPT Kristina Kobal iz Pušćina: Pitu od šljiva nije problem napraviti, pogledajte kako!

Kristina vas potiče da što prije isprobate ovaj recept dok su šljive još uvijek u sezoni

Kristina Kobal iz Pušćina ovih je dana pripremila pitu od šljiva, pokazavši da jednostavnost često donosi najbolji okus.

Iako je po profesiji vjeroučiteljica, Kristina se jednako dobro snalazi i u kuhinji, a priprema slastica je njezina najveća strast. Njen najpoznatiji kolač je Medena Kata, ali rado eksperimentira i s drugim receptima. Iako ne kuha često, kada pronađe slobodnog vremena, koristi ga za pripremu nečeg slatkog za svoje najdraže.

„Slobodnog vremena je malo, ali ono što imam volim iskoristiti na najbolji mogući način – za ljude koje volim, ali i za isprobavanje novih, nekompliciranih recepata,“ kaže Kristina.

Za nju kolači nisu rezervirani samo za blagdane ili posebne prilike – često ih priprema kada osjeti inspiraciju ili dobije dobru preporuku. Ova pita od šljiva, čiji recept danas dijelimo s vama, pravi je primjer toga. Riječ je o klasičnoj piti od prhkog tijesta s nadjevom od svježih šljiva – jednostavna, ali iznimno ukusna. Bez nepotrebnih dodataka, samo osnovni sastojci poput brašna, maslaca, šećera i šljiva.

Kristina vas potiče da što prije isprobate ovaj recept dok su šljive još uvijek u sezoni. Nema sumnje da će vas oduševiti baš kao i njene ukućane!

SASTOJCI:

TIJESTO:

  • 250 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 100 g margarina ili maslaca
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • Tijesto odmah podijelite na dva dijela, jedan dio omotajte prozirnom folijom i pospremite na hladno.

KREMA:

  • 1 puding od vanilije
  • 400 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 200 g kiselog vrhnja sa 20% masti

OSTALO:

  • oko 500 g šljiva
  • 10 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • šećer u prahu za posipanje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije