![KNEDLE OD MARELICA naslovna](https://cdn-emedjimurje.net.hr/wp-content/uploads/KNEDLE-OD-MARELICA-naslovna-1052x696.webp)
Vrijeme je marelica, a osim za marmelade i džemove, ove sočne voćke savršene su i za pripremu knedli
Kombinacija mekanog krumpirovog tijesta i marelica pravi je ljetni užitak.
U nastavku vam donosimo jednostavan recept za knedle s marelicama, a kojeg ćete s lakoćom pripremiti za svoju obitelj i prijatelje.
Sastojci:
- 800 g krumpira, skuhanog u ljusci200 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica maslaca
- 16 manjih marelica (bez koštica)
- krušne mrvice (prezle)
- maslac
- šećer
- cimet
Priprema:
Krumpir operite i skuhajte u ljusci. Nakon što se malo ohladi, ogulite ga i zgnječite.
U zgnječeni krumpir dodajte jaje, maslac i sol, te postupno umiješajte brašno kako biste dobili glatko tijesto.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu, razvaljajte ga i izrežite na kvadrate.
Marelice otkoštite, unutrašnjost pospite šećerom i položite ih na kvadrate tijesta, zatim oblikujte knedle.
Knedle pažljivo spuštajte u lonac s posoljenom kipućom vodom. Nakon otprilike 10 minuta, knedle će isplivati na površinu. Kuhajte ih još 5 minuta.
U međuvremenu, na tavici s malo maslaca popržite krušne mrvice do zlatno smeđe boje.
Kuhane knedle izvadite iz vode, ocijedite i prelijte prženim krušnim mrvicama, te pospite šećerom i cimetom po želji.
Poslužite vruće i uživajte u ovoj savršenoj ljetnoj poslastici. Dobar tek!