MORATE PROBATI

KNEDLE S MARELICAMA Donosimo recept za savršen ljetni desert

Vrijeme je marelica, a osim za marmelade i džemove, ove sočne voćke savršene su i za pripremu knedli

Kombinacija mekanog krumpirovog tijesta i marelica pravi je ljetni užitak.

U nastavku vam donosimo jednostavan recept za knedle s marelicama, a kojeg ćete s lakoćom pripremiti za svoju obitelj i prijatelje.

Sastojci:

  • 800 g krumpira, skuhanog u ljusci200 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica maslaca
  • 16 manjih marelica (bez koštica)
  • krušne mrvice (prezle)
  • maslac
  • šećer
  • cimet

Priprema:

Krumpir operite i skuhajte u ljusci. Nakon što se malo ohladi, ogulite ga i zgnječite.

U zgnječeni krumpir dodajte jaje, maslac i sol, te postupno umiješajte brašno kako biste dobili glatko tijesto.

Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu, razvaljajte ga i izrežite na kvadrate.
Marelice otkoštite, unutrašnjost pospite šećerom i položite ih na kvadrate tijesta, zatim oblikujte knedle.

Knedle pažljivo spuštajte u lonac s posoljenom kipućom vodom. Nakon otprilike 10 minuta, knedle će isplivati na površinu. Kuhajte ih još 5 minuta.

U međuvremenu, na tavici s malo maslaca popržite krušne mrvice do zlatno smeđe boje.

Kuhane knedle izvadite iz vode, ocijedite i prelijte prženim krušnim mrvicama, te pospite šećerom i cimetom po želji.

Poslužite vruće i uživajte u ovoj savršenoj ljetnoj poslastici. Dobar tek!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije