KAJ SE FINO PEČE

SLASNA ZLEVANKA Morate isprobati recept za sočnu kukuruznu zlevanku s bademima Kristine Vinković iz Križovca

Imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca

Na natjecanju u pečenju proštenjskih kolača, koje se održalo u nedjelju, 23. lipnja na Šetnici sv. Barbare u Murskom Središću, imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca, kolač koji je nagrađen trećim mjestom.

Kristina kaže da je zlevanku napravila usput, kada je kuhala ručak i nedostajalo joj je nešto slatko.

Odlučila se za brz, jednostavan, ali vrlo ukusan recept koji vam otkrivamo u nastavku.

Kukuruzna zlevanka s bademima

Umutite dva jaja i šalicu šećera.

U umućenu smjesu dodajte:

2 čašice jogurta (svaka 200 g)

1 šalicu glatkog brašna

1 šalicu kukuruznog brašna

1 dl mlijeka

1 šalicu ulja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Nakon što je smjesa dobro pripremljena, ulite ju u veći pekač i ravnomjerno ju rasporedite.

Pecite kolač na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta, nakon čega uzmite kolač van iz pećnice te ga premažite s 3 dl kiselog vrhnja, posipajte ga bademovim listićima te stavite peći još 15 minuta.

Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije