![Kritina Vinković - zlevanka(5)](https://cdn-emedjimurje.net.hr/wp-content/uploads/Kritina-Vinkovic-zlevanka5-1052x696.webp)
Imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca
Na natjecanju u pečenju proštenjskih kolača, koje se održalo u nedjelju, 23. lipnja na Šetnici sv. Barbare u Murskom Središću, imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca, kolač koji je nagrađen trećim mjestom.
Kristina kaže da je zlevanku napravila usput, kada je kuhala ručak i nedostajalo joj je nešto slatko.
![](https://cdn-emedjimurje.net.hr/wp-content/uploads/Kritina-Vinkovic-zlevanka3.webp)
Odlučila se za brz, jednostavan, ali vrlo ukusan recept koji vam otkrivamo u nastavku.
Kukuruzna zlevanka s bademima
Umutite dva jaja i šalicu šećera.
U umućenu smjesu dodajte:
2 čašice jogurta (svaka 200 g)
1 šalicu glatkog brašna
1 šalicu kukuruznog brašna
1 dl mlijeka
1 šalicu ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Nakon što je smjesa dobro pripremljena, ulite ju u veći pekač i ravnomjerno ju rasporedite.
![](https://cdn-emedjimurje.net.hr/wp-content/uploads/Kritina-Vinkovic-zlevanka4-scaled.webp)
Pecite kolač na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta, nakon čega uzmite kolač van iz pećnice te ga premažite s 3 dl kiselog vrhnja, posipajte ga bademovim listićima te stavite peći još 15 minuta.
Dobar tek!