KAJ SE FINO PEČE

SLASNA ZLEVANKA Morate isprobati recept za sočnu kukuruznu zlevanku s bademima Kristine Vinković iz Križovca

Imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca

Na natjecanju u pečenju proštenjskih kolača, koje se održalo u nedjelju, 23. lipnja na Šetnici sv. Barbare u Murskom Središću, imali smo čast i slast isprobati vjerojatno najsočniju kukuruznu zlevanku kuharice Kristine Vinković iz Križovca, kolač koji je nagrađen trećim mjestom.

Kristina kaže da je zlevanku napravila usput, kada je kuhala ručak i nedostajalo joj je nešto slatko.

Odlučila se za brz, jednostavan, ali vrlo ukusan recept koji vam otkrivamo u nastavku.

Kukuruzna zlevanka s bademima

Umutite dva jaja i šalicu šećera.

U umućenu smjesu dodajte:

2 čašice jogurta (svaka 200 g)

1 šalicu glatkog brašna

1 šalicu kukuruznog brašna

1 dl mlijeka

1 šalicu ulja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Nakon što je smjesa dobro pripremljena, ulite ju u veći pekač i ravnomjerno ju rasporedite.

Pecite kolač na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta, nakon čega uzmite kolač van iz pećnice te ga premažite s 3 dl kiselog vrhnja, posipajte ga bademovim listićima te stavite peći još 15 minuta.

Dobar tek!

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije