Što mislite o našem modificiranom receptu za običnu bijelu zlevanjku?
U nastavku donosimo recept za modificiranu međimursku zlevanjku s dodatkom voća.
Sastojci:
- 3 jaja
- 65 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 140 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- 180 g kiselog vrhnja
- Kristal šećer ili voće (bannane/borovnice/jabuka/kompot…) za posip
Upute:
- U velikoj posudi, mikserom ili mutilicom izmutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
- Dodajte jogurt i mlijeko te lagano promiješajte.
- Postepeno umiješajte glatko brašno dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Namastite i pospite brašnom lim za pečenje dimenzija cca 36x20cm.
- Izlijte smjesu u pripremljeni lim.
- Po vrhu smjese rasporedite kiselo vrhnje u malim hrpicama i lagano ga razmažite po površini.
- Pecite zlevanku u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Nakon pečenja, posipajte zlevanku kristal šećerom ili voćem.
- Poslužite toplu, ali također je ukusna i kao hladan međuobrok.
Po želji, u smjesu možete dodati npr. naribanu jabuku ili višnje iz kompota za dodatni okus.
Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali izuzetno ukusnoj poslastici!