Ukusni i kremasti kolač koji osvaja svakoga
Ako ste ljubitelj kremastih kolača onda sigurno volite i
kremšnite. Pored samoborskih i zagrebačke kremšnite imaju svoje
poklonike, a za njihovu što bržu pripremu kore lisnatog tijesta
možete zamijeniti keksima.
Kod pripremanja kremšnita najvažnija je krema koja čini
veći dio kolača, a za koju možete naići na nekoliko recepata. Ovo
je jedan od njih. U loncu izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte mlijeko, vrećicu pudinga od vanilije i oštro brašno te
dobro izmiksajte. Smjesu kuhajte na laganoj vatri dok se ne
zgusne, a potom ju skinite s vatre i u nju umiksajte
maslac.
U visoki kalup za kolače posložite Petit kekse koje ste
prethodno namočili u toplo mlijeko. Na njih izlijete žutu kremu,
šlag te na kraju zalijete rastopljenom ili naribanom čokoladom.
Kremšnite ostavite u hladnjaku da se rashlade. U slast!
Sastojci:
– 6 jaja
– 70 g šećera
– vanilin šećer
– 1 l mlijeka
– puding od vanilije
– 100 g oštrog brašna
– 125 g maslaca
– Petit keksi
– vrhnje za šlag
– čokolada za kuhanje