Svojim okusom i teksturom podsjećaju na krafne
U ovotjednoj rubrici ‘Kaj se fino peče?’ donosimo vam recept za
fritule, popularnu slasticu, koja nas prožima svojim
slatkim mirisom i okusom svježe ispečenog tijesta, dok okusom i
teksturom podsjeća na krafne.
Recept je zaista jednostavan. Pjenjačom izmiješajte jaja, jogurt,
šećer i sol. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro
promiješajte te na kraju, po želji, možete dodati žličicu ruma,
radi bolje arome. Smjesu postepeno dodajete u vruće ulje, žlicom,
ili pak možete njome napuniti vrećicu za ukrašavanje, a potom ju
istiskivati iznad lonca s uljem, praveći male fritule. Pazite,
pritom, da ulje na bude prevruće. Pečene fritule stavite na
kuhinjske ubruse da upiju višak masnoće. Po želji, možete ih
posipati šećerom u prahu, preliti čokoladom ili nekim drugim vama
dragim preljevom. U slast!
Sastojci:
– 2 tekuća jogurta (od 180 ml)
– 2 jaja
– 3 žličice šećera
– 2 vanilin šećera
– malo soli
– 400 g glatkog brašna
– prašak za pecivo
– žličica ruma
Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica
na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog
deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici
i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i
razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail
adresu recepti@emedjimurje.hr