FOTO: Završilo Ljeto u KIČ Prelog

>> FOTO: Završilo Ljeto u KIČ Prelog

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizirala je sedmi ljetni ciklus besplatnih, kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade, a novost ove godine bila je prilika za volontiranje u Knjižnici. Osim radionica i volontiranja, KIČ Prelog ponudila je zanimljive sadržaje za sve uzraste korisnika i za sve interese.

Tako su posjetitelji mogli pogledati i kupiti nešto iz prodajne izložbe rukotvorina iz kućne radinosti NinaArt iz Varaždina i poduprijeti projekt “Knjiški anđeli”.

Preko 200 sudionika sudjelovalo je na kreativnim radionicama gdje su imali prilike, u sklopu Comenius projekta, naučiti zaboravljene ulične igre iz Turske i Italije i poigrati se poljskim društvenim igrama. Izrađivale su se vlastite nindža loptice i sokovi od voća, testiralo se znanje u neobičnom voćnom kvizu a ciklus je zaključen piknikom pred Knjižnicom i atraktivnim Lovom na blago Knjižnice.

Osim kreativnih, organizirane su i znanstveno-edukativne radionice gdje su polaznici učili o solarnoj energiji te bili u ulogama mladih znanstvenika koji su provodili zanimljive i atraktivne pokuse od kućnih potrepština. Znatiželji nije mogao odoljeti ni gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek dr.vet. med. pa je i on posjetio radionicu Lude znanosti i družio se s polaznicima.

U suradnji s Osnovnom školom Prelog i Osnovnom školom Draškovec, pokrenuta je i akcija ljetnog čitanja pod imenom ČITATON za učenike viših razreda kako bi kroz ljetno čitanje “zaradili” ocjenu iz lektire. Krenuo je i projekt Bookcrossing gdje se svim zainteresiranima nudi posudba odabranih knjiga i njihova slobodna razmjena izvan prostora Knjižnice.

Junaci ovogodišnjeg Ljeta u Knjižnici bili su volonteri koji su nesebično poklonili svoje slobodno vrijeme i pomogli u popravku oštećene građe te u organizaciji knjižne građe po policama. Iz KIČ Prelog zahvaljuju Lauri Legin, Stanki Čavlek, Petri Bobić i Anji Mesarić na pomoći i ugodnom druženju!

Zbog korištenja godišnjeg odmora u periodu od 13.07.2015. – 24.07.2015. Knjižnica odlazi na ljetno radno vrijeme te će raditi po slijedećem rasporedu: ponedjeljkom i utorkom od 13:30 – 17:30 te srijedom, četvrtkom i petkom od 11:30 – 15:30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije