VIDEO: Ovo je priča o ljudima koji žive uz Dravu – Labuđa oaza u Prelogu

>> VIDEO: Život uz rijeku Dravu – “Labuđa oaza u Prelogu”

Jedna od najaktivnijih udruga Preloga, Nautički klub Labud, održao je u subotu 28. veljače svoju redovnu godišnju skupštinu. Skupština je održana u prostoru Hotela Panorama Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu, a skupštinu je prigodnim riječima otvorio Davor Sokač.

Predsjednik kluba Dražen Novak podnio je izviješće o radu u protekloj godini te je posebno naglasio utrku koju je klub organizirao prošle godine, a radilo se o završnici Hrvatskog kupa u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzraste, na kojoj je bilo preko 130 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Blagajnica kluba Klementina Srpak je prisutne upoznala sa financijskim izvješćem za proteklu godinu, potredsjednik kluba Josip Novak govorio je o planovima za 2015. godinu te je pozvao sve članove da se u što većem broju odazovu svim akcijama i aktivnostima koje će nautičari iz Preloga organizirati, javlja Prelog.hr.

Posebno je spomenuta akcija čišćenja povodom Dana planeta Zemlje, tradicionalna utrka “Lov na labuđe pero”, alka na vodi i pračkanje, spust rijekom Murom, rafting starim tokom rijeke Drave, kestenijada. Predstavnici kluba i tokom ove godine sudjelovat će u svim manifestacijam koje organizira Turistička zajednica grada Preloga, a i sudjelovati će u svim natjecanjima koja organiziraju prijateljski klubovi.

U nastavku skupštine prikazan je premijerno i film pod nazivom “Labuđa oaza u Prelogu“, kojim su članovi Labuda željeli napraviti prikaz svih aktivnosti, ali i mogućnosti i ljepota koje pruža akumulacijsko jezero HE Dubrava. Članovi skupštine upoznali su se sa potrebom izmjene statuta udruge sukladno odredbama novog Zakona o udrugama koje je potrebno napraviti do 30. rujna 2015. godine.

Skup su pozdravili i prisutni predstavnici prijateljskih udruga i klubova, Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, Vidovski zlatari, Flojsar Donja Dubrava, Zmajarski klub Rode Prelog i prijatelji iz Kluba traktorista Styer iz Središća ob Dravi (Slovenija). U ime Grada Preloga skup je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal, koji je čestitao članovima nautičkog kluba na uspjesima i dobroj organizaciji svih aktivnosti.

Skupštini je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je uz pozdrav uputio i čestitke članovima kluba na svemu što su napravili, a posebno je pohvalio i njihovu želju da o ljepotama našeg Međimurja upoznaju cijelu Hrvatsku. Župan je posebno istaknuo značaj i važnost ovakvih prikaza turističkih mogućnosti i ljepota našeg kraja, kao što je to film o radu Nautičkog kluba Labud.

Druženje je nastavljeno uz prigodan zajednički domjenak, što je i postala tradicija članova Labuda. Naime, uspješan rad Nautičkog kluba Labud temelji se na zajedništvu svih članova, te velikoj upornosti i ljubavi njegovih članova prema vodi, a posebno rijeci Dravi.

VIDEO: Nautički klub Labud “Labuđa oaza u Prelogu”

“Ovo je priča o ljudima koji žive uz Dravu i na Dravi, koji je vole, koji je paze, koji su odlučili da lijepe uspomene ne ostanu samo nostalgične priče iz prošlosti zarobljene u herbariju vremena. Tu je, uz rijeku Dravu i jezero HE Dubrava, 2002. godine osnovan je Nautički klub Labud, udruga građana.

Drava, ime koje će kod nekog izazvati strahopoštovanje, divljenje, kod drugog lijepe uspomene – one na djetinjstvo, na kupanja, ribolov, pa i prve ljubavi. Iako se njen fizički izgled mijenjao, posebno nakon što su je zauzdali i zapregnuli da stvara megavate, ona je ostala simbol snage i povezanosti čovjeka s prirodom. Posebno na području grada Preloga.

U ovom filmu zabilježene su neke rečenice predsjednika i članova udruge, a posebno je predstavljena Ona, rijeka Drava, koja zajedno s jezerom čini oazu u koju zaljubljenici u vodu, sportove na vodi, rekreaciju i uživanje u prekrasnoj prirodi, jako rado zalaze. Zaplovite s njima i vi…

Izdavač: Nautički klub Labud Prelog, Scenarij: Ivica Beti, Tekst čitali: Željka Ivančok Varga prof. i Benjamin Mihoci, Snimatelji: Mario Naranđa i Stjepan Naranđa, proizvodnja studio Vipro.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije