Tu za repu, tu za len, tu za masno zelje – svi na Fašnjak u Prelog!

Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine organiziraju fašničku povorku. Fašnjak će vlast u Prelogu preuzeti u nedjelju, 15. veljače. Program će započeti u 14:00 sati, na Trgu Slobode ispred Doma kulture Grada Preloga.

Pozivaju se Mjesni odbori s područja Grada Preloga, udruge, grupe građana, pozicija i opozicija da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu. Povorku će, kao i uvijek, posebno uljepšati najmlađi iz Dječjeg vrtića Fijolica, a sa posebnim zanimanjem svi će čekati u što će se ove godine pretvoriti Otočanci, Tratinčice iz Hemuševca, Labudi te brojne ostale udruge, redovite sudionice fašničke povorke. Sve maske pratit će članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Prošle je godine Fašnik bio kriv za sve loše što se dogodilo u Prelogu i oko njega. Tada ga je branitelj pokušao obraniti sljedećim riječima:

“Dobro, ispričavam vam se gospon sodec i tužitelj, ali bi i meni mogli bar malo dati reč. Se probajte malo zmisliti da je lani v Priloko i oko njega bilo i dobrih stvari. Raskopali smo Konopljišće, postajli šest kameni temeljci, organizirali domjenke za saku manifestaciju, se na račun groda; čak smo ka nam bo bolje oslobodili undašnjega gradonačelnika dužnosti v Priloku ka bo mel več časa za Sabor v Zogrebu. Prekopali smo Parka Mladosti ka bomo sigurni da ga speedwaya več na. Osvetlili Cirkovljane kak da je saki den Božić. Časni sudec, valjda vidite da se je događalo i nekaj lepoga i dobroga, pak vas lepo prosim da natirate tužioca z njegovimi bedastočami, a ovoga našega fašnika pustiste!”

Kako će biti ove godine dođite i provjerite. I što je još važnije, uljepšajte se maskom i pridružite se. Maskirna povorka proći će ulicama Preloga te će se skupine predstaviti na Trgu ispred Doma kulture Grada Preloga.

Vrhunac manifestacije biti će suđenje i spaljivanje Fašnjaka, ujedno i krivca za sve nedaće koji su nas zadesili protekle godine.

Svi sudionici će se okrijepiti toplim čajem i slatkim krafnama.

FAŠNJAK, 15. veljače 2015. godine (nedjelja)

14:00 sati – Okupljanje maskiranih sudionika na Trgu slobode

14:20 sati – Povorka kreće ulicama Grada od Trga slobode prema Srednjoj školi i natrag do Trga slobode, uz pratnju Puhačkog orkestra Grada Preloga

15:15 sati – Predstavljanje maskiranih skupina

16:00 sati – Suđenje “Fašnjaku” i njegovo paljenje

16:30 sati – Podjela krafni i čaja za sve sudionike povorke i zabavni program na Trgu slobode

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije