Čeka se građevinska dozvola za novu sortirnicu korisnog otpada

U petak, 2. siječnja 2015. godine gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i njegov zamjenik Zdravko Kvakan podnijeli su zahtjev za dobivanje građevinske dozvole i predali glavni projekt sa potvrdama glavnog projekta izgradnje sortirnice korisnog otpada u sklopu reciklažnog dvorišta u Prelogu, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Ispostava u Prelogu.

U postojećem reciklažnom dvorištu obradi se oko 800 tona korisnog otpada godišnje te je potrebna nova, veća i brža sortirnica korisnog otpada. Projekti su izrađeni u vrlo kratkom roku, a u cijelosti ih, bespovratnim sredstvima financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vrijednost projektne dokumentacije iznosi 87 tisuća kuna bez PDV-a. U narednih dvadesetak dana očekuje se ishođenje građevinske dozvole te dobivanje potrebnih suglasnosti, javlja Prelog.hr.

Idući koraci su izgradnja nove sortirnice korisnog otpada čija se vrijednost procjenjuje na oko 3 milijuna kuna. U postupku izgradnje, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će sa 80% bespovratnih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije