U preloškoj Knjižnici osnovan čitateljski klub “Kičita”

Okupljanje u čitalačke grupe oduvijek je bilo u tradiciji preloške knjižnice, u daljoj prošlosti kao dio otpora mađarizaciji, a u bližoj kao način druženja istomišljenika i zaljubljenika u hrvatski jezik, kulturu i tradiciju.

Vođena tom dugom tradicijom čitanja i druženja uz knjigu, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga odlučila se za ponovno obnavljanje starih navika kako bi omogućila svojim korisnicima pružanje nove i kvalitetne usluge. Čitateljski klub se odlično uklapa u razvojnu strategiju Knjižnice dok se analizom vanjskih i unutarnjih čimbenika utvrdilo da pozitivni faktori premašuju negativne, te da je klima i više nego povoljna za uvođenje nove usluge. S obzirom na dobru opremljenost Knjižnice, nove i ugodne prostore, ambijent je prigodan za čitalačke sastanke i rasprave.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga je stoga pokrenula osnivanje čitateljskog kluba nazvanog “Kičita“. Klub se sastaje jedanput mjesečno u prostorima Knjižnice prema dogovoru s voditeljicom i moderatoricom te u skladu s potrebama i mogućnostima grupe. Članovi nisu obvezni na dolaske, slobodni su doći na razgovor o knjizi koja ih zanima. Odluku o tome koji će se naslov čitati donose samo prisutni članovi – prednost imaju oni koji su redoviti.

Oni koji povremeno dolaze, poštuju odluke stalne grupe. Svatko može predložiti neki naslov za čitanje, a isto tako, pratit će se liste najčitanijih knjiga i mogućnosti nabavke određenog naslova. Aktivnosti, obavijesti, prijedlozi za čitanje i zadaci za čitače “Kičite” objavljuju se na službenim mrežnim stranicama Knjižnice na posebnoj stranici posvećenoj isključivo čitateljskom klubu te na službenom Blogu klikom ovdje.

Čitateljski klub namijenjen je odraslima, i to:

onima koji vole iskustvo pročitanoga dijeliti s drugima
– onima koji vole čuti različita viđenja iste knjige i uživaju u tome
– onima koji vole prostor privatnosti i postupno upoznavanje
– onima koji su uvijek sanjali o svojoj čitateljskoj grupi
– onima koji ovakav oblik druženja smatraju važnim i spremni su za njega odvojiti svoje vrijeme
– onima koji su spremni poštivati pravila ponašanja i diskrecije unutar grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije