Trenutno na području Grada Preloga otvorena tri gradilišta

Na području Grada Preloga trenutno su otvorena tri gradilišta. Na raskršću Glavne ulice i Sajmišne radi se na rekonstrukciji ceste i postavljanju semafora. To je jedna od crnih točkaka u prometu na kojoj se dogodilo više prometnih nesreća. Plan je da se gradilište zatvori s 6. prosincom ove godine, što će uvelike diktirati i vanjski vremenski uvjeti.

– U fazi smo izgradnje kompostane te uređenju Društvenog doma u Čukovcu. Očekujemo proširenje ceste Donji Kraljevec – Prelog gdje bi se još bolje povezao Prelog s Donjim Kraljevcem, radi lakšeg promišljanja i blizine industrijske proizvodnje te nadasve sigurnosti pješaka i biciklista, kazali su nam gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i njegov zamjenik Zdravko Kvakan.

– Trenutno radimo prijedlog proračuna za 2015. godinu, mjesni odbori su iznijeli svoje želje i planove, čekamo raspis natječaja Ministarstva poljoprivrede za mjere ruralnog razvoja 7.2. i 7.4. U pripremi imamo četiri projekta, nama je jako bitna izgradnja kanalizacija Čehovec i u dijelu Preloga koji nije u sustavu kanalizacijske mreže.

Prije tri tjedna kod nas je u službenoj posjeti bila delegacija iz Hrvatskih cesta i projektanti s kojima smo brifirali oko preloške zaobilaznice, kazao je Kolarek.

Za iduću godinu, što se tiče sigurnosti prometa, zbog pojačanog prometovanja automobili, stavili s uu prioritet biciklističku stazu Otok – Prelog i nastavak svih planiranih dugoročnih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije