FOTO: Kesteni iz rotarijanske lokomotive u humane svrhe

>> FOTO: Slasni kesteni iz rotarijanske lokomotive u humane svrhe

Vodeći se motom da “Mala djela, multiplicirana s velikim brojem ljudi, mogu mijenjati živote” Rotary club Prelog održao je u subotu, 8. studenog svoju, sad već prepoznatljivu i tradicionalnu, humanitarnu akciju pod nazivom ROTARY KESTENIJADA, a odlučili su da ovaj put prikupljena sredstva doniraju Udruzi Pogled za osiguravanje godišnjih karti za terapijsko plivanje djece Međimurja s posebnim potrebama.

Iako vremenske prilike prethodnih nekoliko dana, a ni ujutro na dan akcije nisu bile sklone bilo kakvim aktivnostima na otvorenom, Rotarijanci Preloga ipak nisu odustajali vjerujući da će dobru volju i ljude s jasnim, plemenitim ciljem podržati i nebo bez kiše. Tako se je i dogodilo te je akcija uspješno održana u Prelogu, na Trgu slobode.

Osim što su nabavili, pripremili i za sve prisutne ispekli zaista vrlo ukusne kestene-marune, preločki su Rotarijanci s velikim entuzijazmom i iskrenim namjerama pripremili doživljaj i za sva druga osjetila svojih sugrađana, ali i brojnih Rotarijanskih prijatelja iz susjednih klubova, Čakovca, Varaždina, Ludbrega, Koprivnice ali i Krapine, Samobora, Slavonskog Broda i Zagreba koji su došli pružiti podršku i dati konkretan doprinos akciji.

Rado im je pritom, kao i mnogo puta ranije, pomogao i Mirko Švenda-Žiga koji je neumorno, cijelog prijepodneva, pjesmom pratio i grijao Rotarijance i njihove goste na čemu mu članovi kluba zahvaljuju. Podršku akciji i prijateljima uvijek, pa i ovaj put, pružile su i članice Inner Wheel kluba Prelog koje su pripremile domaće kolače i peciva te osigurale dodatni, slatki šarm akciji.

Kao i prethodnih godina, izuzetna atrakcija i ove Kestenijade bila je zaista jedinstvena mašina za pečenje kestena izrađena u obliku atraktivne lokomotive s rotarijanskim obilježjima. Ova prekrasna, ali i funkcionalna lokomotiva, kao i njen nastavak koji je povečao kapacitet pečenja, bili su namjenski osmišljeni u vrlo kratkom roku od strane članova kluba te izrađeni u Arteferro Dohomontu.

Izniman entuzijazam, prijateljstvo i sloga rotarijanaca iz Preloga sada već tradicionalno rezultiraju i time što je svaka njihova akcija po nečem originalna i drugačija pa su to i ovom prilikom potvrdili. Konačan rezultat akcije bio je prikupljenih 11.030 kuna te Rotary klub Prelog zahvaljuje svima koji su tome doprinijeli, istaknuo je predsjednik kluba Alen Švenda.

Iako još postoje i rashodi vezani uz akciju, klub će nastojati razmotriti dodatne mogućnosti za njihovo pokrivanje te nastojati cijeli iznos proslijediti udruzu Pogled kako bi što više pomogli djeci o kojima udruga brine. Uživanje u svježe pečenim marunima uz ukusnu medicu, kuhano vino, domaće kolače, ali i mandarine stigle iz neretvanskog kraja opet su osigurali da složan Rotary tim iz Preloga ostvari svoj cilj prikupivši sredstva za humanitaran cilj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije