Prošli tjedan (srijeda i četvrtak) u Tuheljskim toplicama odvijao se pravi slastičarski spektakl pod nazivom – Interslast 2014. Riječ je bila o europskom kongresu slastičarstva i sladoledarstva na kojem su se mogli vidjeti noviteti svjetskog slastičarstva, ali na kojem su se i natjecali najbolji od najboljih slastičara Hrvatske.
Među sudionicima Inteslasta bila je i ekipa preloške Srednje škole Prelog, koju su predstavljale učenice Veronika Mesarić i Samanta Nemec, obje polaznice završnog razreda slastičarskog smjera. Samanta Nemec natjecala se u disciplini pripreme minjona i za to osvojila zlatnu medalju!
Uz to, izradila je i tortu na zadanu temu Boje jeseni, s kojom nije osvojila vrh, ali je sveukupno bila na natjecanju treća i svojoj školi donijela i brončanu medalju. Valja napomenuti da je ocjenjivački žiri bio sastavljen od predstavnika hrvatske slastičarske reprezentacije i da se svaki detalj izrade i sastava vrlo pomno gledao.
Za ovako sjajan uspjeh, ističe Samanta, zaslužni su i njeni mentori – u školi to je stručni učitelj slastičarstva Vlado Turek, a na praktičnoj nastavi to je gospođa Senka Švogor iz Zadruge branitelja Eko regija, iz Varaždina. U četvrtak je na Interslastu briljirala i druga predstavnica Srednje škole Prelog Veronika Mesarić.
Ona je naime, zajedno s mentorom Vladom Turekom pred publikom izrađivala međimursku gibanicu. Naša gibanica je fina uvijek i svagda, a kad ju rade još ovakvi genijalci kao što su SŠP-ovci, mora biti nezaboravno dobra! Upravo su je takvom ocijenili i oni koji su je kušali, a među njima bio je i ministar turizma Darko Lorencin.
Još jedno odlično iskustvo za učenike SŠP-a i još jedan dokaz javnosti da je riječ o školi koja stvara kvalitetu! Bravo Srednja škola Prelog!