FOTO: U Prelogu započeli “Dani Kalmana Mesarića”

>> FOTO: U Prelogu započeli “Dani Kalmana Mesarića”

Polaganjem vijenca na rodnu kuću Kalmana Mesarića, misom zadušnicom i Književnom večeri posvećenoj Kalmanu Mesariću započela je manifestacija “Dani Kalmana Mesarića”. Vijenac je položio te samim time i otvorio cijelu manifestaciju predsjednik Gradskog vijeća grada Preloga Goran Gotal.

U multimedijalnoj dvorani muzeja Croata Insulanus na Književnoj večeri prikazan je život Kalmana Mesarića kroz čitanje intervjua i pisama pronađenih u ostavštini Kalmana Mesarića u Zagrebu u Odsjeku za povijest hrvatskog kazališta pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

U programu su sudjelovali Dejan Novak kao glas Kalmana Mesarića, Maja Kos i Marija Oto Sačer kao novinarke u intervjuima sa Kalmanom Mesarićem, Veronika Mesarić i Damir Mužanić uprizorili su isječak iz predstave “I u našem gradu”, isječak iz romana “Dravom zlato plovi” pročitala je Sara Štefan, a Mirjana Hržić pročitala je pismo koje je Kalman Mesarić pisao pred sam kraj svog života o svom boravku u Splitu.

Za glazbeni predah pobrinuli su se tamburaši Kulturne udruge “Seljačka sloga” Prelog. Književnu večer posvećenu Kalmanu Mesariću vodio je Željko Sokač čitanjem biografkih podataka o Kalmanu Mesariću prema riječima Kalmana Mesarića samog sebi.

Drugi dan cijele manifestacije nastavljen je u Domu kulture Cirkovljanu kojem su sudjelovale članice Književnog kruga Prelo, Marija Bermanec i Veronika Zrna, članovi Priločke amaterske scene Vlado Kovač i Miljenka Setnik, kao i članovi KUD “Seljačka sloga” iz Donje Dubrave s predstavom “Ljubav i kalamper”. Publika je dobro prihvatila ovaj nastup i te se od srca nasmijala njihovim izvedbama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije