“Prelog je ljepše uređeni i održavani nego Švicarski St. Gallen”

– Plaće u javnim ustanovama Grada Preloga ne kasne. Plaće vatrogascima ne.kasne, kao ni plaće djelatnicima Gradskog komunalnog poduzeća Prekom. Odnos prema udrugama i sve je i više nego u skladu s proračunom. Aktivnosti udruga se prate i podupiru, primamo nove ideje i prihvaćamo manifestacije koje su inicirali, eto posljednje Savjet mladih i Udruga studenata u suradnji s Gradom Prelogom rekli su danas na naš upit, a vezan na istup SDP-a Grada Preloga gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i zamjenik gradonačelnik Zdravko Kvakan.

– Što se tiče uređenja komunalne infrastrukture i čistoće Grada, možda najbolje svjedoče riječi koje su jedni od investitora u Gospodarsku zonu izrekli zamjeniku Kvakanu, kazao je Kolarek.

“Ovdje je ljepše uređeno i održavano nego u našem St. Gallenu”

– Ugostili smo devetero poslovnih ljudi, od Danaca do Švicaraca, svi se dive našem gradu. Ugledni Švicarac je rekao: “Ovdje je ljepše uređeno i održavano nego u našem St. Gallenu”. Eto, to je njihov pogled na uređenost naše komunalne infrastruke, rekao je zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

– Na Gradskom vijeću raskinuli smo ugovor sa Javnovatrogasnom postajom, a svoje obaveze i međusobni odnos ćemo riješiti. Naš cilj je stvaranje donjomeđimurske vatrogasne postaje. Zaposlen je I vatrogasac koji redovno prima svoju plaću, nema govora o kašnjenju plaće – rekao je Kolarek.

Za parcele u proširenju zone već sada iskazan interes za kupnju

Smatraju kako boljitak žitelja ne čini košnja trave na milimetar, a koja je uredno održavana, već glavni pokazatelji prosperiteta i budućnosti sredine su nova radna mjesta, maksimalna zaposlenost te dugoročno put kojim idu, a taj je da je u Gospodarskoj zoni Sjever ostala tek jedna parcela koja već ima potencijalnog kupca, samo treba pristupiti finalizaciji.

Industrija i nova radna mjesta čine boljitak

– Za nove parcele koje će se formirati kod proširenja zone na kojem intenzivno radimo, isto tako već imamo ozbiljne zainteresirane kupce. Industrija i nova radna mjesta čine boljitak, a iz svega toga proizlazi zadovoljstvo i gradskog poslovanja i naših udruga, koji je oko osamdesetak i financiraju se redovitim putem, i prema svima njima su predviđena sredstva koja su zakazana prema proračunu, a koja će biti izvršena prema planu. Sa nešto više od 114 tisuća kuna sudjelujemo u sufinanciranju školskih udžbenika naših osnovnoškolaca, tako da se sve radi u okvirima naših mogućnosti i sigurni smo da građani prepoznaju naš rad – zaključili su sa mišljom kako se u nacionalnim i međunarodnim okvirima Prelog prepoznate kao izrazito propulzivna sredina poželjna za ugodan život i rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije