Grad Prelog objavio Javni poziv za članove Kulturnog vijeća

Temeljem Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Preloga Grad Prelog je objavio Javni poziv  institucijama i udrugama iz područja umjetnosti i kulture s područja Grada Preloga.

Gradsko vijeće Grada Preloga na svojoj sjednici održanoj dana 23. lipnja 2014. godine donijelo je Odluku o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Preloga. Vijeće se osniva radi predlaganja ciljeva i mjera za provođenje kulturne politike, predlaganja programa javnih potreba u kulturi za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Grada Preloga te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika, umjetnika i drugih stručnjaka na donošenje i realizaciju odluka važnih za kulturu i umjetnost na području Grada Preloga.

Vijeće se osniva za sljedeća područja:

– glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti,
– dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti,
– knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost,
– vizualne umjetnosti,
– kulturno-umjetnički amaterizam,
– inovativne umjetničke i kulturne prakse,
– međunarodnu kulturnu suradnju,
– financiranje međunarodnih projekata.

Vijeće ima pet članova. Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim  dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu  kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je Vijeće osnovano.

Pozivaju se institucije i udruge iz područja umjetnosti i kulture registrirane na području Grada Preloga da dostave pisane i obrazložene prijedloge osoba za imenovanje članova Kulturnog vijeća s područja kulture i umjetnosti kojima se bave.

Rok za podnošenje prijedloga je 05. rujan 2014. godine. Prijedloge možete dostaviti u Upravu Grada Preloga, Prelog, Glavna 35, I kat, s naznakom “Kulturno vijeće”. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 040 645 301 i 638 687.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije