Na Ljetnim radionicama u Prelogu sudjelovalo oko 150 klinaca

Završile su 6. Ljetne radionice koje Grad Prelog organizira u suradnji s Domom kulture Grada Preloga, Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga, Muzejom Croata insulanus Grada Preloga i Društvom “Naša djeca” Prelog.

Ljetne radionice Grada Preloga je projekt pokrenut 2008. godine na inicijativu Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga, Ustanova u kulturi Grada Preloga i Društva Naša djeca Prelog.

Osnovni cilj projekta je korisno korištenje slobodnog vremena djece i mladih za vrijeme ljetnih praznika. Važna činjenice u provođenju tog projekta je volontarizam. Voditelji svih radionica su volonteri, javlja Prelog.hr.

Ponuđeno je bilo 12 radionica i to:

Dom kulture Grada Preloga – Glazbeno-dramska radionica,
DND Prelog – Kreativna radionica, radionica Kreativci u igri, Došao je čas da se pomire mačka i pas, Plesna radionica i Radionica mali šahisti.
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga održala je radionice – Vruće pastele, Društvene igre, Ekoramu, Mini triviju kviz i Znanost na dlanu,
Muzej Croata insulanus Grada Preloga proveo je likovne radionice.

Na radionicama je učestvovalo oko 150 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Volontiralo je 12 volontera. Priredba povodom završetka radionica održala se 18. srpnja 2014.godine u Domu kulture Grada Preloga. 

Bili su izloženi radovi svih sudionika dječjih radionica i izveden je mjuzikl Mudrost za budućnost – s temom o očuvanju zemlje  koji su pripremili polaznici Glazbeno-dramske radionice. Gosti na priredbi bili su i ove godine Puhački orkestar Grada Preloga. Nakon toga uslijedilo je zajedničko druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije