FOTO: Kreativno ljeto u Knjižnici i čitaonici Prelog

Već šestu godinu za redom Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizira kreativne ljetne radionice za djecu osnovnoškolske dobi. Prostor Knjižnice i ove godine je napunilo preko šezdeset polaznika radionica koji su se mogli prijaviti za sudjelovanje na nekoj od pet ponuđenih radionica. 

Na slikarskoj radionici izrađivale su se slike tehnikom otopljenih pastela koje će biti izložene u Domu kulture na završnoj svečanosti povodom završetka ciklusa gradskih ljetnih radionica u petak, 18. srpnja 2014. Radionicu društvenih igara odradio je projektni tim učenika OŠ Prelog u sklopu školskog Comenius projekta OŠ Prelog, Zaboravljene ulične igre, te su polaznici imali priliku upoznati i igrati igre zemalja partnera u projektu (Bugarske, Poljske, Turske, Italije i Rumunjske).

Na uvijek popularnoj i atraktivnoj znanstvenoj radionici, polaznici su se prometnuli u mlade i znatiželjne znanstvenike, a najzanimljivijim pokusima proglasili su čarobne perle, vulkansku erupciju i naopakog skijaša. Aktivnosti Göthe Instituta iz Zagreba i primjer dobre prakse iz narodne knjižnice u Brilonu u Njemačkoj, polaznici su upoznali na kreativnim igrama s knjigama zvanim Bookcasting i Bookcovering, te su dobili potrebnu motivaciju za čitanje ponuđenih knjiga u igrama. Za zabavni dio pobrinuo se kviz izazova Tišina u knjižnici.

Radionice su završile napetim natjecateljskim kvizom u znanju, u kojem su pobjedu i čokoladne medalje odnijele djevojčice iz ekipe simboličnog imena WINNERS (pobjednice). Čajankom i anketom o mišljenju završio je i ovoljetni ciklus radionica koji je od sudionika osvojio čistu peticu za organizaciju i zanimljivost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije