Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Uz pjesmu, druženje i veselje Pjevački zbor Grada Preloga proslavio 10 godina djelovanja
Studio Vipro

LIJEPA OBLJETNICA

FOTO Uz pjesmu, druženje i veselje Pjevački zbor Grada Preloga proslavio 10 godina djelovanja

Prigodnim koncertom u Domu kulture Grada Preloga, svojih je deset godina postojanja obilježio Pjevački zbor Grada Preloga

Pjevački zbor grada Preloga, obljetnica Fotogalerija

Pjevački zbor Grada Preloga osnovan je 2013. godine s ciljem njegovanja  glazbenog izričaja našeg kraja, te njegovanja i prenošenja ljepote glazbenog izričaja uopće. Na inicijativu nekolicine entuzijasta rodila se ideja da se osnuje Zbor grada Preloga kao prilog obogaćivanju kulturnog života Grada. Čelnici Grada prihvatili su i podržali ideju koja i danas živi.

9. rujna 2013. održana je osnivačka Skupština. Predsjedala je prof. Ljubica Crnčec. Na Skupštini je donesen Statut Udruge te odluka da se pokrene proces upisa Udruge u Registar udruga. Pjevački zbor grad Preloga upisan je u Registar udruga 30. 12. 2013. godine. Udruga je s djelovanjem službeno započela 9. listopada. Na osnivačkoj Skupštini imenovan je Upravni i Nadzorni odbor Udruge. 

Prva predsjednica Zbora bila je dr. Lidija Vidović Zvonar koja je u Zboru od samog početka pa do danas. Dvije profesorice glazbe i inicijatorice i prve stručne voditeljice zbora bile su prof. Ljubica Crnčec i prof. Tena Glavak. Prema Registru članova Zbor je u početku imao 35 aktivnih članica.  Pjevački zbor Grada Preloga redovito sudjeluje  u događanjima  u organizaciji Grada: Sajam cvijeća, obilježavanje blagdana sv. Jakoba, Dan Grada Preloga, Božićni koncert. Već tradicionalno, povodom Međunarodnog dana žena, organiziraju koncert „Prelog svojim ženama“.

Vezana vijest

Pjevački zbor Grada Preloga pjevački zbor grada preloga LJUBAV PREMA PJESMI Predsjednica zbora Anica Trstenjak: 'Želja mi je ujediniti sve pjevače'

Pjevale su i svetu misu u zagrebačkoj katedrali prigodom Međimurskog proščenja u Zagrebu. Gostovali su na koncertima u inozemstvu u Nagykanyzsi, Lendavi te na božićnom koncertu sopranistice Marije Vidović u Beču. Posebno su ponosne na srebrnu i dvije brončane plakete na međunarodnom natjecanju zborova “Zlatna lipa Tuhlja” u Tuhelju. Danas je voditeljica Pjevačkog zbora Grada Preloga profesorica Martina Jakšić Rodiger.

Rođendan je proslavljen uz pjesmu i ples, a gosti rođendanskog druženja bili su članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, Tamburaški sastav Udruge umirovljenika „Miris čempresa“, Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog te sjajni mladi glazbenici Rafaela Čanžar i Filip Hozjak.

Svima je u prigodnom govoru zahvalila predsjednica Udruge Pjevački zbor Grada Preloga Anica Trstenjak koja je podijelila zahvalnice dosadašnjim voditeljicama Pjevačkog zbora, a na deset godina rada Pjevačkom zboru Grada Preloga čestitao je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video