Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Uskoro dolazi festival mitova i legendi dravskog kraja 'LegenD(r)a'
Studio VIPRO

BOGATI PROGRAM

PRELOG Uskoro dolazi festival mitova i legendi dravskog kraja 'LegenD(r)a'

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u suradnji s partnerima, organizira četvrti po redu festival mitova i legendi dravskoga kraja - LegenDru

Festival će se održati u nedjelju 18. lipnja 2023. od 14:00 do 19:00 sati na novouređenom obalnom pojasu dravskog jezera kraj Preloga. (46.324396, 16.597142)

U bogatom programu za sve uzraste, nastupaju profesionalne pripovjedačice bajki Sandra Vukoja, Ivanka Ferenčić Martinčić i Densi Radovan koje će svojim kostimima i scenskim nastupom posjetiteljima dočarati neobične svjetove i bića koja obitavaju u legendama.

Ulaz na festival je slobodan, posjetitelje na info pultu očekuje karta manifestacije sa servisnim informacijama, a moguća je i nabava prve preloške baštinske slikovnice „Pesjanek te gledi“.

U okviru festivala organizira se likovni natječaj „Izradi svoje strašilo“ koji je raspisan za vrtićki te osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast i traje do 14.6.2023. Radovi prijavljenih natjecatelja bit će izloženi za vrijeme trajanja festivala, a pobjednici proglašeni u završnoj ceremoniji.

Tekst natječaja je dostupan na http://knjiznice.nsk.hr/prelog/

Kreativce očekuje radionički kutak s hrvatskim autohtonim igračkama, filcanjem vune i eko nakitom kojeg će voditi umjetnice Tanja Tandara i Smiljana Strahija. Za one željne dinamičnih aktivnosti, DND priređuje natjecanje u Drofskim igračama te nagradni lov na blago.

Za ukusnu okrjepu pobrinut će se restorančić na kotačima „Bajzovih dvora“, kako ni najmlađi ni najstariji posjetitelji Festivala ne bi ostali gladni i žedni.

Organizatori vas pozivaju da provedete ugodno obiteljsko popodne na svježem zraku uz zanimljive i raznovrsne aktivnosti za svačiji ukus i želje. Poslušajte priču, dođite na piknik, osunčajte se na suncu, družite se s likovima iz legendi, oslikajte si lice, kostimirajte se, odmorite u hladu, fotografirajte s pesjanekom i pridružite na čarobnoj zabavi uz rijeku.


RASPORED DOGAĐANJA

14:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Bajka i zaborav (Ivanka Ferenčić Martinčić) - otvaranje manifestacije

Izložba radova likovnog natječaja 14:00 - 18:00 sati

14:00 - 18:00 sati HAI RADIONICE: Hrvatske autohtone igračke (Tanja Tandara), FILCANJE: Smiljana's Felt (Smiljana Strahija), LOV NA PESJANEKOVO BLAGO (DND Prelog), OSLIKAVANJE LICA (Dječji klub Sims)

15:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Ni blizu, ni daleko (Sandra Vukoja)

15:00-17:00 sati EKO NAKIT (DND Prelog)

16:00 - 17:00 sati DROFSKE IGRAČE (Dječji klub Sims)

17:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Čarobno pero (Sandra Vukoja)

18:00 sati PRIČA: Staklena gora (Densi Radovan)

19:00 sati Zatvaranje manifestacije i proglašenje pobjednika likovnog natječaja

Organizatori: Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Turistička zajednica Grada Preloga, Dječji klub Sims Prelog, Društvo Naša djeca Prelog i  Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Najnovije

Reci što misliš!