Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Gradonačelnik Kolarek primio članove Seljačke sloge Prelog i Zrinske garde Čakovec
Studio Vipro

boravili na siciliji

FOTO Gradonačelnik Kolarek primio članove Seljačke sloge Prelog i Zrinske garde Čakovec

Sjajna je ovo bila promocija Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga, prijem za članove Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članove Zrinske garde Čakovec priredio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zahvalivši im na taj način, na sjajnom predstavljanju Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Kolarek primio članove Seljačke sloge Prelog i Zrinske garde Fotogalerija

Naime, Kulturna udruga „Seljačka sloga“ i Zrinska garda Čakovec, predstavljali su Grad Prelog, Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku na Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“. Ova se tradicionalna manifestacija održavala ove godine, sedamdeset i peti puta po redu, od 5. do 12. ožujka 2023. godine. Međunarodni festival „Mandorlo in Fiore“ ili u slobodnom prijevodu Festival bademovog cvijeta, jedan je od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jedan od najvećih atrakcija Sicilije. Održava se od 1934. godine, a svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze. Ove su godine sudionici stigli iz Albanije, Saudijske Arabije, Armenije, Bugarske, Čilea, Egipta, Gruzije, Grčke, Indije, Italije, Kenije, Kirgistana, Koreje, Malezije, Makedonije, Poljske Rumunjske, Srbije, Španjolske, Tajlanda, Uzbekistana i Hrvatske.

Da sve prođe u najboljem u redu, za predstavnike Preloga, Međimurja i Hrvatske brinuo se sjajni i gostoljubivi domaćin Francesco Di Noto, Sicilijanac koji svoje porijeklo vuče iz Preloga i Međimurja. Francesco Di Noto dio je organizacijskog tima festivala Mandorlo in Fiore, a i njegov je otac aktivno sudjelovao u organizaciji tog ponajvećeg europskog festivala folklora. Uoči završnih svečanosti sedamdeset i petog po redu festivala Mandorlo in Fiore, članove Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec, zajedno sa predstavnicima ostalih folklornih skupina koje sudjeluju na festivalu, primio je i Francesco Miccichè, gradonačelnik Agrigenta. Završni nastup održan je u poznatoj Dolini hramova, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Agrigenta i Sicilije.

Za svoje nastupe predstavnici Hrvatske primili su i posebnu nagradu, kao treća najuspješnija i najljepša kostimirana skupina. Sjajna je ovo bila promocija Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske, a članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec svojim su nastupima, ali i ponašanjem ostavili sjajan dojam.

Najnovije

Reci što misliš!