Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Deset divnih žena brinulo se za 83 korisnika s područja grada Preloga
Studio Vipro

ZAVRŠETAK PROJEKTA 'ZAŽELI 3'

FOTO Deset divnih žena brinulo se za 83 korisnika s područja grada Preloga

One su im pružale uslugu pomoći u kući i tako im olakšale svakodnevne poslove i učinile život ljepšim

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Prelog održana je završna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ koji se na području Grada Preloga provodi kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena - faza III“.

Sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec Nikola Hren te v.d. voditeljice Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Prelog Melita Novak-Ban.

Projekt je predstavila Marija Igrec, voditeljica projekta. Gradu Prelogu je unutar ovog projekta dodijeljeno ukupno 65.618,16 EUR a iznos potpore je 100%. Provedba projekta je trajala 8 mjeseci, a putem istog je zaposleno 10 žena, pripadnica teže zapošljivih/ranjivih skupna. U projekt su također uključena i 83 krajnja korisnika, kojima su žene pružale uslugu pomoći u kući, i to u razdoblju od 6 mjeseci. Partneri na projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Prelog.

Cilj projekta je ostvaren. Kroz zapošljavanje se osnažilo pripadnice ciljane skupine, žene u nepovoljnom društvenom položaju te se poboljšala kvaliteta života i smanjila isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Nestrpljivo iščekujemo nastavak ovog hvalevrijednog projekta, a svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta iskreno hvala.

Organizacija završne konferencije projekta je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Preloga.

Najnovije

Reci što misliš!