Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
ODRŽALI SKUPŠTINU DVD Cirkovljan danas broji 55 punoljetnih članova
Studio VIPRO

u 2022. nisu imali intervencije

ODRŽALI SKUPŠTINU DVD Cirkovljan danas broji 55 punoljetnih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkovljan je u subotu, 4. veljače održalo 135. redovnu godišnju Skupštinu

Izvješće Upravnog odbora podnio je Denis Vadlja, predsjednik DVD-a Cirkovljan. Istaknuto je da DVD Cirkovljan danas broji 55 punoljetnih članova, od toga 21 ispitani vatrogasac, 13 vatrogasaca 1. klase, 8 dočasnika, 8 dočasnika 1. klase, 2 časnika i 3 časnika prve klase. Od 11 članova vatrogasne mladeži njih petero ima položenu obuku vatrogasne mladeži.

Vatrogasci iz Cirkovljana održali 135. po redu Skupštinu Fotogalerija

Društvo je od 2022. godine bogatije i za dvadesetak članova vatrogasnog podmlatka. Tijekom 2022. godine vatrogasna postrojba DVD-a Cirkovljan nije imala intervencija. Članovi DVD-a Cirkovljan su povodom mjeseca zaštite od požara pregledali ispravnost vatrogasnih sondi i hidrantske mreže u Cirkovljanu, provjerili ispravnost visokotlačnog sklopa malog navalnog vozila kao i stanja kombi vozila prije tehničkih pregleda, napravili servis agregata i uložili više od 300 radnih sati u održavanje prostorija DVD-a, navalnog vozila i vatrogasne opreme. Operativno su članovi DVD-a sudjelovali na taktičko-pokaznoj vježbi Vatrogasne zajednice Grada Preloga u Oporovcu. Odradili su edukaciju i pokaznu vježbu sa školskom i vrtićkom djecom, pokazali im prostore DVD-a i odveli ih u Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec.

Vatrogasci DVD-a Cirkovljan su sudjelovali na natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Preloga sa jednom muškom A ekipom i osvojili drugo mjesto. Istaknuli su kako su najviše ponosni upravo na vatrogasni podmladak sa kojim su ove godine intenzivno radili. Tako su sa jednom ekipom podmlatka sudjelovali na natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Preloga i osvojili izvrsno četvrto mjesto. Potaknuti pozitivnim rezultatima, odlučili su organizirati natjecanje vatrogasnog podmlatka pod nazivom Prvi Kup svetog Lovre. Ove je godine sudjelovalo sveukupno devet natjecateljskih ekipa sa područja Međimurja, od čega dvije ekipe DVD-a Cirkovljan koje su osvojile četvrto i drugo mjesto. Napominju kako će u 2023. godini još intenzivnije raditi sa vatrogasnim podmlatkom te organizirati i drugi Kup svetog Lovre.

DVD Cirkovljan je i prošle godine uložio u edukaciju svojih članova. Tako su Zvonko Gašparić i Luka Hižman položili za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa. Ove će godine nastaviti s edukacijom članova za rukovanje dišnim aparatima i drugim specijalnostima, ali i edukacijom članova za viša vatrogasna zvanja.

Uz operativni dio, članovi DVD-a Cirkovljan sudjelovali su i na svečanostima i prigodama, dajući svoj obol društvenom životu Cirkovljana i Grada Preloga. Čuvali su Božji grob, sudjelovali na misi za Dan svetog Florijana i za Dan svetog Lovre, a za blagdan Svih svetih organizirali posjet groblju gdje su zapalili svijeće i položili vijence za sve poginule i umrle vatrogasce. U društvenom domu su zajedno sa Župom svetog Jakoba apostola i crkvenim zborom svetog Lovre organizirali i financirali foto izložbu o obnovi crkve svetog Lovre. Izvješće zapovjednika podnio je David Zvonarek, izvješće blagajnika Kristijan Pigac, a izvješće Nadzornog odbora Robert Verli. Zahvalnice za nesebičnu pomoć stradalima u potresu pogođenom području u 2021. godini dobili su Luka Hižman, Simon Mikec, David Zvonarek, Zvonko Gašparić i Denis Vadlja. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti dobio je Luka Hižman. Vatrogasne spomenice za 30 godina aktivnosti dobili su Mario Horvat i Damir Patafta dok su vatrogasne spomenice za 40 godina aktivnosti dobili Željko Gašparić, Slavko Gunc, Nedeljko Hižman, Vinko Kemec, Slavko Pečarko, Franjo Rođak, Mladen Šupljika i Božidar Vadlja. Vatrogasnu spomenicu za 50 godina aktivnosti dobio je Slavko Bogomolec.

Skupštini su nazočili predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Slavko Štefan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, župni vikar Župe sv. Jakoba Prelog Dominik Cestar, predsjednik Mjesnog odbora Cirkovljan Zlatko Horvat, gradski vjećnik Mario Horvat, članovi NK Naprijed i ŠRD Ostriž Cirkovljan, predstavnici bratskog društva Belovar i prijateljskog društva PGD Radovljica. Skupštini su nazočili i brojni članovi općinskih i županijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Skupština je završila druženjem nazočnih članova.

Najnovije

Reci što misliš!