Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
VIDEO I FOTO Otkriven kip svetog Nikole na preloškoj Marini!
Anja Dobranić

PRELOG

VIDEO I FOTO Otkriven kip svetog Nikole na preloškoj Marini!

Prostor Nautičkog kluba Labud, ali i prostor cijele Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog, od danas krasi kip sv. Nikole

Na poticaj župnika, Antuna Hoblaja, upravni odbor Nutičkog kluba Labud donio je odluku o postavljanju kipa, biskupa i sveca Nikole, zaštitnika pomoraca, djece i putnika na preloškoj Marini. Kip je izradio akademski kipar Mate Vlahov iz Zagreba. Postavljeni je na betonski stup sa četverostranom šetnicom oko njega.

Glavni donator za realizaciju je član Nautičkog kluba Labud te njegov bivši predsjednik, Davor Sokač.

Otkriven kip svetog Nikole na preloškoj Marini! Fotogalerija

- Posebne zahvale idu donatorima materijala te obrtnicima i majstorima koji su doprinijeli da se postavi ovaj kip. Velika zahvala ide i svim članovima kluba i Gradu Prelogu na podršci, rekao je Mario Naranđa, predsjednik Nautičkog kluba Labud te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji, a posebno je pohvalio i člana Ivu Višnjića koji je tamo bio, kako je rekao, od prvog do zadnjeg dana.

Otkrivanju kipa prisustvovali su gradonačelnik Ljubomir Kolakrek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, a prisutnima se obratio gradonačelnik Kolarek te također zahvalio svima koji su pomogli da bi se ovaj kip postavio.

- Ovaj kip obogaćuje ovaj prostor, ali ima svoju povijest i budućnost. Povijest da nas sjeća na sve one koji su izgubili živote na rijeci Dravi i na sve one koji su marljivo živjeli kod rijeke Drave i za rijeku Dravu. A ima i svoju budućnost. Kad se sretnu oči u oči, svaki onaj putnik koji će napustiti ovu našu Marinu ili se vratiti natrag s kipom i pogledom sv. Nikole sigurno će imati i osjećaj sigurnosti kao i osjećaj odgovornosti, rekao je Kolarek.

Poučnu priču o svetom Nikoli okupljenima je ispričao mladi Nikola Srpak. Kip je potom otkrio donator Davor Sokač, a blagoslovio ga župnik Antun Hoblaj. Druženje svih prisutnih se nastavilo u prostorima nautičkog kluba, uz kuhano vino i čaj.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!