Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
U SPOMEN ŽRTVAMA RATA Udruga Laganini Prelog do Vukovara biciklima!
Grad Prelog

10. godina akcije 'Biciklom za Vukovar'

U SPOMEN ŽRTVAMA RATA Udruga Laganini Prelog do Vukovara biciklima!

Desetu godinu zaredom, članovi Udruge Laganini iz Preloga, krenuli su put Vukovara. Cilj akcije „Biciklom za Vukovar“ je odati simboličnu počast žrtvama Vukovara – Grada heroja

Ispred župne crkve Sv. Jakoba u Prelogu, u ranim jutarnjim, subotnjim satima, bicikliste je blagoslovio župnik Antun Hoblaj, a uz njega sretan put i sretan povratak zaželio i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Biciklom do Vukovara Fotogalerija

Ujedno je ovom akcijom obilježeno i deset godina postojanja same Udruge Laganini. Svih deset godina, biciklom je za Vukovar vozio Josip Mihalec, a svim članovima koji su višekratno biciklirali 275 kilometara do Vukovara uručene su zahvalnice.

Tako su uz Josipa Mihaleca zahvalnice primili: Željko Posavec, Vladimir Slamek, Vlado Matijević i Spomenko Gojsek koji su sedam puta sudjelovali u akciji, Tihomir Rođak, Mladen Hladnik i Tomislav Horvat vozili su šest puta, a Dubravko Hozjak, Davor Pahek, Damir Dominić, Andrija Fileš i Drago Gunc pet puta.

Kao sjećanje na deset godina ove akcije, predsjednik Udruge Laganini Danijel Naranđa i Josip Mihalec predali su spomen ploču u znak sjećanja i vječne slave, koja će biti smještena u novom hangaru na Ovčari. Ovom prilikom, Udruga Laganini zahvaljuje svim sponzorima i dobrim ljudima, koji su im pomogli u organizaciji desete po redu akcije „Biciklom za Vukovar“.

Najnovije

Reci što misliš!