IZBORNA SKUPŠTINA

ODRŽALE SKUPŠTINU Nadica Blažeka i dalje na čelu Udruge žena ‘Priločko srce’

Unatoč pandemiji, uspjele su održati kontinuitet rada i humanitarnog djelovanja

Svoju je redovnu izbornu Skupštinu održala Udruga žena “Priločko srce”. Bila je ovo prilika za kratki osvrt na rad Udruge u prošloj godini. Izvješće o radu te financijsko izvješće podnijela je predsjednica Nadica Blažeka. 2021. godina bila je vrlo zahtjevna za rad Udruge, zbog svima znanih korona razloga te su članice uvelike smanjile svoje aktivnosti. Ipak, uspjele su održati kontinuitet rada i humanitarnog djelovanja.

Prva akcija organizirana je nakon potresa na Banovini, gdje je skupljeno 3000 kuna za jednu obitelj iz okolice Petrinje. Organizirana je tradicionalna prodaja cvijeća – katruža, gdje je za Zakladu “Katruža”, skupljeno 6.279,00 kuna. Članice “Priločkog srca” sudjelovale su na manifestaciji “Bakini kolači”, održanoj u atriju Starog grada u Čakovcu. Događanje ove godine nije bilo natjecateljskog, već izložbeno – degustacijskog karaktera.

Udruga žena “Priločko srce” uvijek se rado odaziva pozivu Turističke zajednice Grada Preloga te su ove godine sudjelovale na manifestaciji Dani kruha i zahvale. Sve proizvode, kolače, rukotvorine, koje prodaju, skupljajući sredstva za razne humanitarne akcije, članice Udruge izrađuju i peku same. Druže se na radionicama, ne zaboravljajući razveseliti svoje članice prilikom raznih godišnjica. Tako su ove godine čestitali pedeset godina braka svojim članicama Mariji Sakal i Mariji Rajher.

Aktivno sudjeluju i u drugim aktivnostima poput nordijskog hodanja, bicikliranja te uopće u promicanju zdravog i aktivnog života. Želja im je povećati svoje članstvo, raditi i družiti se, na zadovoljstvo svojih članica i za dobrobit zajednice. Za predsjednicu Udruge izabrana je Nadica Blažeka, za dopredsjednicu Vera Kolar, a za tajnicu Udruge Miljenka Zvonarek. U planu rada za 2022. godinu, istaknuta je želja za sudjelovanjem u svim aktivnostima Turističke zajednice Grada Preloga, kako bi ostvarili svoje, ponajprije humanitarne ciljeve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije