Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Projekt vrijedan skoro 6 milijuna kuna: Gradonačelnik potpisao ugovor, posao u vrtićima za 41 osobu
Grad Prelog

projekt 'Za obitelj II'

PRELOG Projekt vrijedan skoro 6 milijuna kuna: Gradonačelnik potpisao ugovor, posao u vrtićima za 41 osobu

Projektom je planirano uključivanje 195 djece koja će koristiti uslugu produljenja radnog vremena dječjeg vrtića

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Za obitelj II“, vrijedan skoro 6 milijuna kuna. Uz Grad Prelog, ovaj su Ugovor potpisali i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Gradonačelnik Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo nastavkom ovog projekta, posebno zahvalivši svima onima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provođenju projekta.

Nakon što je u protekle dvije godine Hrvatska iskoristila preko 318 milijuna bespovratnih EU kuna za unaprjeđenje rada vrtića – uvođenje druge smjene i produženog rada do 21 sata te dodatnih programa, krenula je druga faza projekta kroz koju će se podijeliti 300 milijuna kuna. Prvom odlukom o financiranju, u listopadu, odobreno je 45 projekata vrijednih 105,8 milijuna kuna, a drugom za 33 projekta dodijeljeno još 79,1 milijun kuna. I ovaj put najveći dio dobitnika sredstava su sami vrtići, njih 16, a vrtići su uglavnom partneri gradovima i općinama u ostatku odobrenih projekata. Od gradova, ovaj put sredstva je ostvarilo njih osam kao glavni partner, plus još četiri u svojstvu partnera na projektu. Najviše sredstava u ovoj odluci ostvario je Grad Prelog u suradnji sa svojim vrtićkim partnerima, čak 5.999.910,00 kuna te Grad Karlovac u suradnji sa svojim vrtićem „Četiri rijeke“ – 5.905.480,00 kuna. Slijedi Dječji vrtić Župa Dubrovačka u suradnji sa Općinom sa ostvarenih 5.608.940,00 kuna, DV „Smilje“ iz Šibenika u suradnji sa Gradom Šibenikom ostvario je 4.882.500,00 kuna, a Grad Đurđevac sa svojim Dječjim vrtićem „Maslačak“ 4.260.170,00 kuna.Ovdje se radi o stopostotnom financiranju, gdje je uz Grad Prelog u projekt uključeno i pet partnera dječjih vrtića s područja Međimurske županije i to: Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Dječji vrtić „Vesela loptica“ Prelog, Dječji vrtić „Kockavica“ Sveta Marija, Dječji vrtić „Žibeki“ Čakovec, i Dječji vrtić Klinčec“ Donja Dubrava.

U okviru ovog programa financiraju se projekti koji će doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i to unapređenjem usluga kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Planirane aktivnosti projekta su osiguravanje usluge produljenog radnog vremena kod svih partnera u sklopu koje se planira zapošljavanje 21 odgojitelja, 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unapređenja što kvalitetnije usluge provodit će zaposleni mobilni stručni tim (logoped, pedagog i psiholog) te će biti zaposlen 1 kineziolog i 1 odgojitelj za rano učenje engleskog jezika. Svi navedeni će za potrebe provedbe projekta biti zaposleni na 50 % radnog vremena. Značajan naglasak je stavljen i na jačanje kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika i kuharica, pa će se tijekom provedbe projekta odraditi niz edukacija u kojima je planirano sudjelovanje 50 stručnjaka u osposobljavanju, te 35 stručnjaka osposobljenih u području socijalnih usluga.

U okviru projekta nabavit će se i potrebna oprema u cilju povećanja kvalitete pruženih usluga. Projektom je planirano uključivanje 195 djece koja će koristiti uslugu produljenja radnog vremena dječjeg vrtića, za koju će ujedno biti osigurana i prehrana za vrijeme korištenja usluge.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.