Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
IVA KOŽNJAK GOŠĆA EMISIJE 'KolibriS' Umjetnost nas oplemenjuje i vrijedno je zakoračiti u svaki muzej
KolibriS

RAVNATELJICA PRELOŠKOG MUZEJA

IVA KOŽNJAK GOŠĆA EMISIJE 'KolibriS' Umjetnost nas oplemenjuje i vrijedno je zakoračiti u svaki muzej

U novoj epizodi emisije KolibriS koja predstavlja kvalitetne umjetnike i projekte, te obrađuje ključne probleme u području kulture, urednica i voditeljica Sonja Švec Španjol ugostila je ravnateljicu i kustosicu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga

Kroz razgovor s mladom ravnateljicom Ivom Kožnjak, gledatelji su se upoznali s međimurskim krajem i njegovim prirodnim ljepotama, ali i vrlo aktivnim kulturnim životom.

Iva je nakon završene Graditeljske škole Čakovec svoje akademsko obrazovanje započela na studiju povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zadru, stručno usavršavanje nadogradila je u Gradskom muzeju Varaždin i na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu i Zagrebu.

Diplomski studij joj nije bio dovoljan, pa je trenutno studentica poslijediplomskog doktorskog studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u okviru kojeg se bavi istraživanjem barokne umjetnosti u Međimurju. Zaposlena je na mjestu ravnateljice i kustosice u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

Upravo je preloški Muzej bio jedna od središnjih tema razgovora, a ravnateljica Kožnjak otkrila je kako je došlo do njegova osnutka, koja je zbirka najvrijednija, a koja najveća te što se sve može naučiti i koji se sadržaji mogu iskusiti u Muzeju.

- Umjetnost je ono što nas oplemenjuje, nadahnjuje, opušta, što nas čak i nesvjesno nadograđuje i vrlo je vrijedno zakoračiti u svaki muzej. U mom poslu najviše me vesele zadovoljni izrazi lica ljudi nakon razgleda izložbe, kazala je, između ostalog, u emisiji KolibriS Iva Kožnjak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!