'Pomozi, Zaposli, Usreći II'

ZAVRŠEN PROJEKT Deset žena pružalo pomoć u kući za 60 korisnika na području Preloga

Vrijedne žene brinule su o 60 korisnika i pružale im uslugu pomoći u kući

Završna konferencija u sklopu projekta “Pomozi, Zaposli, Usreći II”, održana je u prostorima Poduzetničkog centra Prelog, u utorak 14. rujna 2021. godine.

Projekt je predstavila voditeljica projekta Marija Igrec. Cilj projekta “Pomozi, Zaposli, Usreći II” bio je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposleno je 10 žena pripadnica ciljanih skupina koje su se brinule o 60 korisnika i pružale im uslugu pomoći u kući.

Vodeći partner u projektu bio je Grad Prelog, a ostali partneri bili su Centar za socijalnu skrb Čakovec, u drugom dijelu projekta Centar za socijalnu skrb Prelog te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu, dodajući da postoje naznake o nastavku projekta kroz novi Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, početkom sljedeće godine. Također je najavio da će se u najkraćem mogućem roku, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kroz program javnih radova moći zaposliti osam žena, dosadašnjih pružateljica usluga u projektu “Pomozi, Zaposli, Usreći II”.

U sklopu završne konferencije svima su se obratili predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec, Nikola Hren te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak – Ban. Organizacija završne konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije