Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Prelogu
Studio VIPRO

GRAD PRELOG

FOTO Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Prelogu

Polaganjem vijenaca na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu i na spomenike hrvatskim braniteljima, Ivanu Sokaču u Oporovcu te Krešimiru Madiću u Čukovcu, kao i Misom za Domovinu, služenom u crkvi sv. Jakoba u Prelogu, Grad Prelog, obilježio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svečanosti su nazočili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici udruga i mjesnih odbora s područja Preloga, kao i predstavnici Grada Preloga, predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem te zamjenikom gradonačelnika Zdravkom Kvakanom.

Fotografije pogledajte NA LINKU.

5. kolovoza obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Blagdan je to kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" oslobođen grad Knin. Započevši 4. kolovoza, u ranim jutarnjim satima, akcija "Oluja" nastavila se oslobađanjem Svetog Roka i više gradova na širem okupiranom području. Petoga kolovoza, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava; 6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a već 7. kolovoza akcija "Oluja" je završena. Nakon 84 sata, uz Knin, oslobođeno je jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!