Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
IMA LI NAFTE ILI PLINA? Seizmička mjerenja na području grada Preloga i donjeg Međimurja
Grad Prelog

INA NA TERENU

IMA LI NAFTE ILI PLINA? Seizmička mjerenja na području grada Preloga i donjeg Međimurja

U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek održao je u utorak, 27. travnja, radni sastanak sa predstavnicima INA – Industrije nafte d.d.

Tema sastanka bili su radovi ove naftne kompanije na području Međimurske županije. Naime INA – Industrija nafte d.d. provodit će seizmička mjerenja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina na poljoprivrednom i šumskom području općina: Donji Kraljevec, Domašinec, Sveta Marija, Goričan, Mala Subotica, Belica, Donji Vidovec, Dekanovec, Podturen, Kotoriba te na području Grada Preloga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Seizmička mjerenja izvode se u okviru projekta 3D Međimurje-ekstenzija. Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja procijenit će se već za vrijeme radova ili odmah nakon njihova završetka, od strane komisije sastavljene od predstavnika lokalnih mjesnih odbora i INE. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni.

U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA. Iz INE mole građane za razumijevanje te mole da građani ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu postavljenu na zemljištu, kako ne bi došlo do njenog oštećenja. INA ovo istraživanje provodi u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje SZH – 01. Planirano je da se radovi kontinuirano odvijaju sedam dana u tjednu, od mjeseca lipnja do kraja mjeseca kolovoza 2021. godine. Više detalja klikom OVDJE.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!