Dani medijske pismenosti

PROGRAM MANIFESTACIJE Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizira jubilarnu desetu Noć knjige

Organizatori Noći knjige odlučili su Noć knjige 2021. tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče

U petak 23. travnja održat će se jubilarna, deseta Noć knjige. Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske.

U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su Noć knjige 2021. tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Noć knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Predstavljamo program manifestacije Noć knjige koja će se održati UŽIVO u petak 23. travanj 2021. s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani. Svečanost organiziramo uz pomoć partnera ICARUS Hrvatska i Srednje škole Prelog, a glazbena gošća večeri je mlada međimurska kantautorica Lea Šprajc. S obzirom na ograničeni broj sudionika, prijava dolaska je moguća putem obrasca dostupnog ovdje

VEČERNJI PROGRAM

– Dodjela nagrada najvolonterima u 2020. godini
–  Otvorenje izložbe ICARUS HRVATSKA Priče iz Arhiva – projekt CREARCH
Zašto učitelj nije htio svirati crkvene orgulje?
Kako je zalutali metak ubio susjeda?
Kakva je to neostvarena fontana želja?
Gdje je potonula lađa s blagom?
Kako su priločke vulice dobile svoje ime?

Odlične, zanimljive, napete, povjerljive i intrigantne priče možete pogledati i pročitati upravo u ovoj izložbi! Naravno među svima njima je i jedna iz Preloga! Ako volite povijest, narodnu baštinu, te različite arhivske izvore poput starih dokumenata, fotografija i karti, nemojte propustiti doći na druženje.

– Predstavljanje priručnika za razvoj publike ICARUS HRVATSKA projekt CREARCH

DNEVNI PROGRAM

– Samo u petak 23. travnja 2021. dozvoljena je posudba neograničenog broja knjižne građe za sve članske kategorije. Rok za povrat je 30 dana.

– 9:30 – 13:30 Radno vrijeme za korisnike – dozvoljena je posudba neograničenog broja knjižne građe za sve članske kategorije. Rok za povrat je 30 dana.

– Izložba: Mala knjiška apoteka (prostor knjižnice)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije