Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Obilježavanje Dana medijske pismenosti kroz radionice za mlade i predavanja za roditelje
Studio VIPRO

PRIJAVITE SE

PRELOG Obilježavanje Dana medijske pismenosti kroz radionice za mlade i predavanja za roditelje

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga obilježava Dane medijske pismenosti kroz radionice za mlade, ali i predavanja za roditelje

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 19. do 25. travnja, s različitim aktivnostima i u tjednima prije i poslije, održat će se 4. Dani medijske pismenosti.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima.

Naglasak je ove godine na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga obilježava Dane medijske pismenosti kroz radionice za mlade ali predavanja za roditelje.

Radionice za mlade organiziraju se u suradnji sa srednjim i osnovnim školama a provode se prema programu Dana Detox kojeg su razvile neprofitna organizacije Tactical Tech i Mozilla. Predavanja se održavaju prema dogovoru.

Posebni naglasak stavljamo na edukaciju roditelja pa organiziramo predavanje na kojem će na roditeljska pitanja odgovore davati psihologinja Ana Knez i informatičar Dario Šincek. Svi prisutni će na dar dobiti knjižicu sa savjetima za roditelje a moći će i razgledati tematsku izložbu knjižne građe. Prijava je zbog epidemioloških razloga obavezna, a broj sudionika ograničen. Predavanje je BESPLATNO.

OBRAZAC ZA PRIJAVU SUDJELOVANJA: https://forms.gle/ZFy139rsQp9pqr4h7

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!