KONFERENCIJA ZA NOVINARE

ISKRENE SUZE KĆERI I OCA Lucija i Alojz Fleten: ‘Hvala svima, skupljeno je 719.607 kuna na računu Grada Preloga’

Kao i mnogo puta do sad, ne samo građani Preloga, već i šire, pokazali su veliko srce i dobrotu

U srijedu, 17. veljače, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati humanitarne akcije za pomoć Luciji Fleten iz Cirkovljana. Uz saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, konferenciji za novinare nazočili su i Lucija i Alojz Fleten.

– Nema nikakvih tajni, grad Prelog je otvorio posebni žiro račun na kojem je skupljeno ukupno 719.607,58 kuna. Do današnjeg dana potrošeno je 21.145 kuna. Novac je na računu i s njega će se plaćati svi ostali troškovi koji će biti vezani uz rehabilitaciju, protezu i sve ono što će biti potrebno da Lucija opet prohoda, započeo je uvodnim riječima gradonačelnik Kolarek.

Istaknuo je kako je najbitnije da Lucija sada prođe početno privikavanje, tzv. trening za koji joj treba puno snage kako bi savladala sve prepreke. 

– Nije važno da se čovjek digne, nego da se digne onda kada padne, zaključio je gradonačelnik Kolarek. Zahvalio je svima na nesebičnoj potpori i pomoći. 

– Zvali su ljudi diljem cijele Hrvatske, ne samo iz našeg kraja, pokazali smo jedinstvo. Tako veliki interes rijetko kad čovjek doživi, pokazali smo da smo prava, zajednička čvrsta sredina, rekao je gradonačelnik.

Nakon njega, kratko se obratio Lucijin otac, Alojz Fleten.

– Želio bih zahvaliti svim dobrim ljudima koji su se odazvali ovoj akciji, i onima s područja Grada Preloga, ali i cijeloj Hrvatskoj pa i šire. Mojim ratnim prijateljima koji su me zvali… hvala svima, iskreno kroz suze je rekao Alojz.

Nakon njega, na konferenciji se javnosti obratila i Lucija Fleten.

– Kad tako mlad ostaneš bez noge, nije ti svejedno. Kad ti se to dogodi u 22. godini života, to je ogroman šok. Zato hvala svima, i onima koji su donirali i jednu kunu, i ona mi puno znači da mi slože protezu s kojom ću moći normalno funkcionirati 90 posto kao da imam svoju pravu nogu, emotivna je bila Lucija koja je također pustila suzu.

Tata Alojz se nadovezao kako će sav novac koji će ostati biti podijeljen i doniran nekome kome će on biti potreban. 

Račun je i dalje otvoren, svi troškovi će se pokrivati u dogovoru s obitelji Fleten, a kad će oni reći da je taj dio pomoći za njih završio, onda će se usmjeriti ostatak novca nekome kome će biti potreban, u humanitarne svrhe.

picture

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije