OVO IZGLEDA ODLIČNO

AQUA ADVENTURES Potpisan ugovor za projekt uređenja preloške Marine

Uz uređenje pristupnih staza, postavit će se 60 tipskih drvenih nadstrešnica, s pripadajućim sadržajem za odmor turista

Krajem 2020. godine, potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta akronima Aqua Adventures iz sredstava Europske unije. U sklopu 2. poziva Prekograničnog programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. komponente 2.1.2. turističke atrakcije, Gradu Prelogu, u partnerstvu s mađarskom općinom Kistolmács, odobren je projekt Aqua Adventures u vrijednosti 1.321.852,50 eura od kojeg se na Grad Prelog odnosi dio od 662.807,50 eura, što je približno pet milijuna kuna.

Projekt Aqua Adventures simbolizira integrirani pristup povećanju turističkog, gospodarskog rasta i društvenog napretka obiju regija povezivanjem u tri komplementarna područja: vodeni turizam, okolišno obrazovanje i prekogranična suradnja, a sve u cilju jačanja prekograničnog područja između Hrvatske i Mađarske.

U sklopu ovog projekta Grad Prelog organizirat će preko desetak turističkih manifestacija uz rijeku Dravu, studijska putovanja, a infrastrukturno će se urediti Sportsko-rekreacijska zone Marina. Uređenje ovog prostora odnosi se na zapadni dio prostora, gdje će se uz uređenje pristupnih staza postaviti 60 tipskih drvenih nadstrešnica, s pripadajućim sadržajem za odmor turista.

Također, uz kućice, izgradit će se sanitarni kompleks sa toaletima, tuševima, garderobom, ostavom, za što ugodniji boravak turista na području Sportsko-rekreacijske zone Marina. Uz navedenu infrastrukturu postaviti će se i drvene promatračnice s pripadajućom opremom za  monitoring autohtonih vrsta ptica, kao i čamci za monitoring na vodi. Partneri će u sva događanja uključiti i osobe s posebnim potrebama. Projekt je započeo 1. studenog 2020, a trajat će dvije godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije