Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PROJEKT OD 60 MILIJUNA KUNA Do kraja godine natječaj za gradnju obilaznice Preloga
grad Prelog

sastanak u zagrebu

PROJEKT OD 60 MILIJUNA KUNA Do kraja godine natječaj za gradnju obilaznice Preloga

U prostorima Hrvatskih cesta u Zagrebu, održan je radni sastanak, s temom razvoja prometne infrastrukture na području Preloga

Glavna je tema bila obilaznica Grada Preloga, koja je, kako je već često isticano, jedan od prioritetnih cestovnih projekata na području Međimurske županije.

Sastanku su nazočili, uz predstavnike Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta te Davora Bobičanca, rukovoditelja Poslovne jedinice Varaždin i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, sa suradnicima te predstavnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš. Projekt obilaznice je pred ishođenjem građevinske dozvole, nakon čega slijedi otkup zemljišta te raspisivanje natječaja za radove na obilaznici.

Raspisivanje natječaja očekuje se do kraja ove godine. Trasa obilaznice dužine 6835 metara započeti će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od naseljenog područja Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20. Cijena realizacije ovog projekta je približno 60 milijuna kuna. Razgovaralo se i o ostalim temama vezanima uz prometnu infrastrukturu na području Preloga i cijele Međimurske županije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!