Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
NEKI NEMAJU SRAMA Zbog učestalih krađa na grobljima uvode se nadzorne kamere i ophodnje
Grad Prelog

APEL IZ GRADA PRELOGA

NEKI NEMAJU SRAMA Zbog učestalih krađa na grobljima uvode se nadzorne kamere i ophodnje

Na grobljima u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu često se kradu aranžmani, lampioni, posude za cvijeće...

Iz Grada Preloga upućuju apel, uslijed sve češćih i drskijih građi s groblja. Groblja na području Grada Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta - lopova. Groblje je mjesto koje često posjećujemo kako bi se sjetili dragih nam ljudi i obnovili uspomene na njih, često se tamo nađu s ljubavlju birani buketi i aranžmani cvijeća koji svojom bojom unose svježinu u sivilo groblja.

Cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta. Građani, pogotovo oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja.

- Uslijed učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad Prelog će u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. te Policijskom upravom međimurskom Policijskom postajom Prelog, razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile buduće radnje takve vrste. U planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, u suradnji sa navedenim institucijama te sa mjesnim odborima sa područja Grada Preloga - ističe u ovom apelu javnosti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!