Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PROJEKT 'ZA OBITELJ' Dječjem vrtiću 'Kockavica' Sveta Marija gradonačelnik Ljubomir Kolarek predao opremu vrijednu 155 tisuća kuna
Grad Prelog

ZA DJECU

PROJEKT 'ZA OBITELJ' Dječjem vrtiću 'Kockavica' Sveta Marija gradonačelnik Ljubomir Kolarek predao opremu vrijednu 155 tisuća kuna

Dječji vrtić 'Kockavica' Sveta Marija jedan je od pet dječjih vrtića partnera na projektu kojem je novu opremu predao gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

U sklopu projekta 'Za obitelj', čiji je korisnik Grad Prelog, a čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, nabavljena je oprema za Dječji vrtić 'Kockavica' Sveta Marija u vrijednosti 154.818,75 kuna. Dječji vrtić 'Kockavica' Sveta Marija jedan je od pet dječjih vrtića partnera na projektu kojem je novu opremu predao gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Temeljem provedenog postupka javne nabave nabavljen je komplet didaktičkih igračaka u vrijednosti 97.141,25  kuna, od čega komplet unutarnjih didaktičkih igračaka u vrijednosti 34.137,00 kuna i komplet vanjskih didaktičkih igračaka u vrijednosti 43.576,00 kuna te namještaj za opremanje sobe dnevnog boravka dječjeg vrtića u vrijednosti 57.677,50 kuna.

Od unutarnjih didaktičkih igračaka, između ostalog, nabavljene su razne lutke i odjeća za lutke, drvena kolica i element za prematnje lutki, razni konstruktori, mala trgovina i trgovina s tendom, labirint s lopticama, senzoričke i građevne kocke, razne motoričke zidne ploče, razne slagalice, model ljudskog tijela i model zubi, perilica posuđa, sudoper, štednjak i hladnjak za kutić kuhinje.

Od vanjskih didaktičkih igračaka nabavljeno je kombinirano igralo za vanjsku uporabu, vozilo u obliku motocikla, tačke na dva kotača te vozilo u obliku automobila. Od namještaja za opremanje sobe dnevnog boravka nabavljeni su dječji stolovi i stolice, klupica za sjedenje, zidna polica, drveni element za likovni materijal, element za slikovnice, razni drveni ormari, drveni element s tri vertikalna pretinca, mekana sofa za sjedenje i kutni naslonjač, slikarski stalak, tepisi s raznim uzorcima te stolica i stol za odgojitelja. Koliko im znači nova oprema istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića 'Kockavica' Sveta Marija:

'Opremljen je prostor jedne skupine novim namještajem te didaktičkim igračkama, a dvorište vrtića vanjskim igralom s toboganima i tunelom. Ovom opremom djeci je omogućen još ugodniji boravak te raznovrsniji i kvalitetniji odgojno - obrazovni rad u Ustanovi'.

Uz DV 'Kockavica' Sveta Marija, novom opremom opremljeni su i DV 'Fijolica' Prelog, PO Cirkovljan i Draškovec, DV 'Žibeki' Čakovec, PO Pribislavec i PO Brezje, DV 'Klinčec' Donja Dubrava i PO Donji Vidovec, a opremiti će se i DV 'Vesela loptica' Prelog.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme za dječje vrtiće partnere na projektu iznosi 1.041.682,50 kuna, od čega je vrijednost didaktičkih igračaka 640.667,50 kuna,  a namještaja 401.015,00 kuna.

Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Grada Preloga!


Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!