zanimljive aktivnosti

UČENJE I ZABAVA Knjižnica i čitaonica Grada Preloga s partnerima proslavila Dan Europe 2020.

U aktivnosti obilježavanja Dana Europe i europskog tjedna, uključila su se djeca iz odgojno -obrazovne skupine 'Pčelice' iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Prelog te područnog odjela Cirkovljan.

Svake godine 9. svibnja obilježava se Dan Europe, jer je na taj dan 1950. Robert Schuman predstavio svoj prijedlog o formiranju Europske zajednice za ugljen i čelik. Ta tzv. ‘Schumanova deklaracija’ smatra se početkom formiranja današnje Europske unije.

Toga su dana sve institucije Europske unije otvorene za posjetitelje, a mnoge aktivnosti i događanja koja slave Europu već su uobičajena stvar za stanovnike mnogih europskih gradova. U Hrvatskoj se obilježava tjedan dana (Europski tjedan).
Knjižnica i čitaonica grada Preloga obilježila je dan Europe organizirajući cjelotjedne aktivnosti koje su usko vezane uz Erasmus+ projekt Priče o blagu stare kornjače (The Old Tortoise’s Treasure Tales). Aktivnosti su bile namijenjene djeci predškolske i mlađe školske dobi. 

U aktivnosti obilježavanja Dana Europe i europskog tjedna, uključila su se djeca iz odgojno -obrazovne skupine ‘Pčelice’ iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Prelog te područnog odjela Cirkovljan.

– I dok su četvrtaši i vrtićanci iz Preloga svoje zadatke rješavali isključivo online, učenici iz Cirkovljana, koji su započeli pohađati redovnu nastavu u školi, imali su prilike primiti promotivne pakete sa zanimljivim aktivnostima koje mogu odraditi s obitelji. Voditeljica projekta OTTT, ravnateljica knjižnice Maja Lesinger pripremila je za sve sudionike digitalne materijale koji su integrirani u interaktivnu sliku. Na slici se nalaze poveznice na pet zadataka vezanih za financijsku pismenost te opće informacije o Europi – kažu organizatori.

Tako su djeca mogla rješavati kviz, igru vješala, igru pogađanja, labirint te aktivnost spajanja pojmova. Sve aktivnosti su tematski vezane za Europu, Europsku uniju i spomenuti Erasmus+ projekt.

Knjižnica ovim putem zahvaljuje svim sudionicima te razrednicama i odgojiteljicama koje su animirale svoje učenike i djecu na sudjelovanje. Aktivnosti su i dalje dostupne na ovom linku pa možete i sami iskušati svoje znanje te se pritom i zabaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije