Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
ČESTITKA ZA DAN PLANETA ZEMLJE Pre-komu stigla sjajna vijest
grad Prelog

GRAD PRELOG

ČESTITKA ZA DAN PLANETA ZEMLJE Pre-komu stigla sjajna vijest

Prošla je i treća faza za projekt 'Opremanje i modernizacije Kompostane Prelog' koji je vrijedan 4.389.070,13 kuna

Dan planeta Zemlje, obilježava se 22. travnja, a ove je godine na svoj 50. rođendan u znaku klimatskih promjena i obilježava se pod sloganom "Djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena i ublažavanju njihovih posljedica". 

Uz Dan planeta Zemlje, sjajna je vijest stigla i u Gradsko komunalno poduzeće Pre – kom d.o.o. Prelog. Naime, stigla je informacija o prolasku treće faze – financijske kontrole od strane Posredničkog tijela razine 2 (PT2) u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za projekt „Opremanje i modernizacije Kompostane Prelog“. Nakon ove obavijesti, slijedi Odluka o sufinanciranju i potpisivanju Ugovora.

Projekt „Opremanje i modernizacije Kompostane Prelog“ vrijedan je 4.389.070,13 kuna uz pedeset postotno bespovratno sufinanciranje. Provedbom ovoga projekta Kompostana Prelog, biti će će uređena prema svim vrhunskim, europskim standardima, a kapacitet će se povećati na 7200 tona godišnje. Kompostana Prelog trenutno proizvodi kvalitetan kompost, uz korištenje efektivnih mikroorganizama te se kompost prodaje na području Republike Hrvatske, a dio završava i u susjednoj Sloveniji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!