Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
LJUBOMIR KOLAREK 'Predlažemo da se u Međimurju bez propusnica može kretati u tri zone'

GRAD PRELOG

LJUBOMIR KOLAREK 'Predlažemo da se u Međimurju bez propusnica može kretati u tri zone'

Očitovanje gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka i Stožera civilne zaštite Grada Preloga upućeno je Stožeru civilne zaštite Međimurske županije

Stožer civilne zaštite Grada Preloga održao je u srijedu, 8. travnja, svoj redovni sastanak. Istaknuto je zadovoljstvo trenutnom situacijom u Gradu Prelogu te upućena zahvala svim građanima koji poštuju sve mjere i odredbe, koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske te Međimurske županije.

Grad Prelog, u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o., pripremio je za rad, sukladno svim odredbama, tržnicu u Prelogu. GKP Pre-kom d.o.o. pripremio je za rad natkriveni dio tržnice Prelog. Bit će postavljeno 10 stolova/prodajnih mjesta koja će biti odvojene pregradama. Tržnica će biti otvorena od 8 do 11 sati utorkom i subotom, osim u slučaju drukčije upute Stožera civilne zaštite Grada Preloga.

Na prostoru tržnice moći će se zadržavati manji broj kupaca (maksimalno 10 kupaca) uz održavanje minimalnog razmaka od 2 metra. Za sve na tržnici biti će osigurano dezinfekcijsko sredstvo, a sam prostor tržnice će se redovito dezinficirati.

Grad Prelog uputio je i dopis Stožeru civilne zaštite Međimurske županije koji prenosimo u cijelosti.

- Poštovani, sukladno Vašem dopisu, ponavljamo naš stav, vezan uz možebitnu organizaciju zajedničke kontrole kretanja stanovništva na području cijele Međimurske županije, a u svezi s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Prema našem mišljenju, u ovom trenutku, a uoči predstojećih blagdana, donošenje ovakve odluke, donijelo bi povećanu migraciju stanovništva unutar Međimurske županije.

Veliki broj ljudi koji će stići iz inozemstva, također, u ovom trenutku predstavljaju potencijalnu opasnost, a nepostojanjem bilo kakvog ograničenja kretanja, opasnost bi sigurno povećali. Iako je epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji trenutno povoljna, primjeri iz bliže i dalje okolice (Austrija, Slovenija) ne daju nam za pravo opustiti se. Ne zbog toga što želimo igrati se lokalnih moćnika, VEĆ ISKLJUČIVO I SAMO ZBOG ZAŠTITE NAŠIH LJUDI.  
 
Mi ponavljamo naš prijedlog, tj. predlažemo da se organizacija kretanja bez propusnica, organizira prema zonama koje pokriva Policijska uprava međimurska: Policijska postaja Prelog, Policijska postaja Čakovec te Policijska postaja Mursko Središće. U razdoblju pred nama, mislimo da bi ovakav način kontrole ipak bio primjereniji. U razgovoru sa gradovima Čakovec i Mursko Središće, primili smo i njihovo mišljenje te se i oni slažu sa ovakvim prijedlogom. Unaprijed Vam zahvaljujemo - stoji u dopisu koji potpisuje gradonačelnik Ljubomir Kolarek, dr.med.vet. v.r..

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!