Edukacije i programi osposobljavanja

U sklopu projekta ‘Za obitelj’ održana edukacija ‘Podizanje kapaciteta predškolskih djelatnika’

Edukacije su održane u multimedijalnoj dvorani Poduzetničkog centra Prelog.

U sklopu projekta ‘Za obitelj’, čiji je korisnik Grad Prelog, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, kroz mjesece veljaču i ožujak 2020. godine u multimedijalnoj dvorani Poduzetničkog centra Prelog održan je set edukacija Pučkog otvorenog učilišta Čakovec pod nazivom ‘Podizanje kapaciteta predškolskih djelatnika’.

Dio je to u nizu edukacija koje se provode u sklopu aktivnosti ‘Edukacije i programi osposobljavanja radi jačanja kapaciteta stručnjaka i kuharica’, a kojima se, uz uvođenje usluge produljenog boravka i smjenskog rada za veći broj djece, zapošljavanje odgojitelja, tehničkog osoblja i stručnih suradnika te nabavu opreme, nastoje unaprijediti usluge u 5 vrtića partnera na području Međimurske županije.

Edukacije je polazilo ukupno 10 odgojitelja, po dvoje odgojitelja iz svakog od pet dječjih vrtića partnera: DV ‘Fijolica’ Prelog, DV ‘Vesela loptica’ Prelog, DV ‘Kockavica’ Sveta Marija, DV ‘Žibeki’ Čakovec te DV ‘Klinčec’ Donja Dubrava.

Na prvoj radionici pod nazivom ‘Komunikacijske vještine’ odgojitelji su upoznati s osnovama verbalne i neverbalne komunikacije te vještinama asertivnog komuniciranja, dok su u praktičnom dijelu radionice, kroz vježbe iskustvenog učenja i grupnog rada, radili na osvještavanju vlastitih komunikacijskih kapaciteta.

Na drugoj radionici pod nazivom ‘Osobni stil vođenja’ odgojitelji su upoznati s osobnim stilovima vođenja odgojno obrazovne grupe, dok su u praktičnom dijelu radili na tehnikama aktivnog slušanja.

Na trećoj radionici naziva ‘Timski rad’ odgojitelji su upoznati s odrednicama timskog rada i rada u grupama, dok su na četvrtoj radionici ‘Psihološke potrebe’ upoznati s psihološkim potrebama te načinima njihovog ostvarivanja kod djece predškolske dobi i odgojitelja.

Na radionici pod nazivom ‘Stereotipi i predrasude’ odgojitelji su kroz individualne i grupne vježbe radili na osvještavanju vlastitih predrasuda i smanjivanju njihovog utjecaja na rad, dok su na radionici pod nazivom ‘Suradnja s roditeljima’ naučili kako potaknuti i stvoriti kvalitetnu suradnju i komunikaciju s roditeljima.

Pučko otvoreno učilište Čakovec je za sve polaznike edukacija osiguralo materijale, a svakom od polaznika bit će izdana i potvrda o sudjelovanju.

Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Grada Preloga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije