STIGLO 13 MILIJUNA KUNA

DOBRE VIJESTI 13 milijuna kuna za Gospodarsku zonu Sjever u Prelogu, radove će izvoditi Pavlic-Asfalt-Beton

- Zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva, a ovim potpisivanjem Ugovora, pokazujemo da se u Prelogu ipak radi i u ovim teškim vremenima koje svi zajedno moramo prebroditi, a eto na ovaj način, Grad Prelog pomaže i gospodarstvu u očuvanju radnih mjesta - poručio je Kolarek.

U Gradu Prelogu potpisani su ugovori kojima se nastavljaju radovi na uređenju Gospodarske zone Sjever u Prelogu.

S tvrtkom Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o. potpisan je Ugovor o izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu. Radi se o izgradnji prometnice UK7 (ulični koridor), UK8 i UK9, oborinske i sanitarne kanalizacije, javne rasvjete i DTK mreže (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) u Gospodarskoj zoni Sjever.

Vrijednost potpisanog Ugovora, koji su potpisali gradonačelnik Ljubomir Kolarek te Zvonimir Pavlic ispred tvrtke Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o. iznosi 13.358.945,98 kuna (sa PDV – om). Također, potpisan je i Ugovor o stručnom nadzoru nad radovima na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu, sa tvrtkom NORD-ING d.o.o. iz Čakovca, vrijedan 226.625,00 kuna (sa PDV – om). Inače, Grad Prelog je za ovaj projekt potpisao Ugovor o financiranju projekta “Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever” s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 8.447.811,57 kuna.

Ugovor sa Ministarstvom potpisan je u okviru dodjele bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Zadovoljstvo je istaknuo gradonačelnik Kolarek.

– Zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva, a ovim potpisivanjem Ugovora, pokazujemo da se u Prelogu ipak radi i u ovim teškim vremenima koje svi zajedno moramo prebroditi, a eto na ovaj način, Grad Prelog pomaže i gospodarstvu u očuvanju radnih mjesta – poručio je.

Također, Grad Prelog, će u sljedećim danima, donijeti mjere i odluke za pomoć fizičkim i pravnim osobama, pogođenima epidemijom bolest COVID19, a koje će se odnositi na plaćanje i naplatu određenih davanja, koje su u nadležnosti Grada Preloga (komunalna naknada, porez na potrošnju, zakup prostora za uslužne djelatnosti, zakup javnih površina na području Grada Preloga). I u normalnom tijeku događaja i u normalnim uvjetima poslovanja Grad Prelog je u vrlo rijetkim slučajevima pokretao ovršne postupke radi naplate gradskih davanja, a to sigurno neće činiti niti za vrijeme ove novonastale situacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije